“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Nisan 2011, Persembe 21:15 tarihinde eklendi. 1090 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TOKİ Alt Gelir ve Yoksul Grubu Kura Çekilişi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Edirne'de yapımı gerçekleştirilen alt gelir ve yoksul grubu kapsamındaki toplam 458 konutun konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi.
TOKİ Alt Gelir ve Yoksul Grubu Kura Çekilişi  

Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kuralarda, 1+1 176, 2+1 282 olmak üzere toplam 458 konut için başvuran bin 832 vatandaştan ismi çıkanlar büyük sevinç yaşarken, ismi çıkmayanlar ise hayallerini ertelemek zorunda kaldı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, çekiliş öncesi yaptığı konuşmada, sıcak bir yuva, ev sahibi olmanın insanlar için ne kadar önemli olduğunu çok iyi bildiklerini söyledi.

Yakın zamana kadar büyük kentlerin gecekonduların işgaline uğradığını anlatan Sözer, şunları söyledi:

"İnsanlarımız başımıza bir çatı olsun, kafamızı sokacak bir evimiz olsun diye çeşitli yöntemlerle kalacak yerler yaptılar. Gecekondularla şehirlerimizi yaşanamaz hale getirdiler. Elbette bu insanlarımız suçlamıyoruz. İmkan ve alternatif sunulmadığı için en temel ve öncelikli konut edinme hakları kendilerine teslim edilemediği için bu yola başvurmuşlardı. Ama burada TOKİ Başkanımız da ifade etti. Artık ihtiyaç sahiplerine sayısı 500 bini bulan konutlar var. İnsanlarımız konut sahibi olabiliyor. "

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir de, TOKİ'nin 1984 yılında kurulduğunu bildirdi.

TOKİ'nin sadece konut yapmadığını anlatan Özdemir, "TOKİ, vatandaşa konut hizmeti sunarken, aynı zamanda birçok cami, spor salonu, kütüphane, ticaret merkezi, okul ve hastane yaptı. 2003 yılından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla 500 bin konut hedefledik. Bu 500 bin konutun 490 binini gerçekleştirdik. Mayıs itibariyle de hedefe ulaşacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Sözer, Özdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu kura çekiminde çıkan vatandaşların isimlerini okudu.

 

 (Anadolu Ajansı) 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali