“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Nisan 2011, Persembe 12:54 tarihinde eklendi. 708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bişder, Üyelerini Torba Yasa Hakkında Bilgilendirdi

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER), kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' konusunda üyelerini bilgilendirdi.
Bişder, Üyelerini Torba Yasa Hakkında Bilgilendirdi Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER), kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' konusunda üyelerini bilgilendirdi. Yüze yakın üyesi bulunan dernek, yasadaki düzenlemenin getirdiği imkanlardan faydalanması için üyelerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bilgilendirmeyi Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Gelirler İdaresi Grup Müdürü Seyfettin Baysal, Vergi Uygulama Müdürü Selahattin Başkal ile Vergi Denetmenleri Sonya Karakaya ve Hakan Bektaş yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan BİŞDER Başkanı İbrahim İplikçioğlu, Türkiye'nin geçmiş dönemlerde yılda ortalama olarak 50 milyar lira parasının faize gittiğini söyledi.

2002 yılında yüzde 30 olan reel borçlanma maliyetinin bugün yaklaşık yüzde 1, 9 seviyelerine indiğini kaydeden İplikçioğlu, ülkenin en riskli konumdan çıkıp en güven veren ülkelerin arasına girdiğini belirtti.

Yine aynı yıllarda faiz harcamalarının milli gelirden aldığı payın yüzde 14 seviyesinden 4, 4 indiğini hatırlatan İplikçioğlu, "Bunun anlamı şudur: Faiz geliri elde eden 2 milyon kişi 2002'de tarımda yaşayan ve nüfusun yarısını teşkil edenler kadar mili gelirden pay almış. Bugün tarımın aldığı pay yüzde 10, faizinki ise yüzde 4, 4 civarındadır. " dedi.

İplikçioğlu, vergilerin doğru bir şekilde ödenmesi durumunda yine kazananın kendileri olacağını sözlerine ekledi. Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Gelirler İdaresi Grup Müdürü Seyfettin Baysal, yasadaki yeni düzenleme konusunda çeşitli bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Baysal, günümüzde kayıt dışılığın azaltılması konusunda Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tam otomasyona geçtiğini söyledi.

Sistemin faaliyete geçmesiyle birlikte bütün ekonomik hareketlerin kendi bilgileri dahilinde gerçekleştiğini ifade eden Baysal, "Biz düzenlenen son kanunlar çerçevesinde bütün ekonomik kayıpları ulaşmak ve bunları temin etmek imkanına sahip olduk. " dedi.

 

(Cihan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali