“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Nisan 2011, Persembe 00:02 tarihinde eklendi. 924 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ETME BULMA DUNYASI

Şehrimizde haftalık yayınlanan bir siyası Gazete olan TRAKYAGAZETE deki bir yazıyı sizlere ve özellikle Edirne AK Parti birinci sıra millet vekili adayı Mehmet Müezzinoğluna hatırlatmak için haber portalımıza taşıyorum
ETME BULMA DUNYASI  

 

trakyagazete ve trakya22.com köşe yazarlarından olan Gazeteci büyüğümüz Kani Topal

 Bahse konu olan yazıyı kendisine ayrılan köşesinde 14 agustos 2010 tarıhınde yazmış yorumsuz olarak bilgilerinize sunuyorum

 

İslam Tarihinin ünlü düşünür ve Felsefe adamı İbni Haldun kendisi kadar ünlü eseri MUKADDİME'de “Siyasi bir liderin kişisel özellikleri ne kadar gelişmiş olursa olsun ekibini oluşturamadığı sürece kesin olarak başarıya ulaşamaz” demiştir.

İbni Haldun un bu sözünün, asırlarr gerisinden gelip bugünde ne kadar isabetli bir tespit olduğunu anlamak siyasette yaşananlara bakıldığında görülecektir.
Bir lider ne kadar karizmatik,ne kadar bilgili,ne kadar çalışkanda olsa;eğer birlikte hareket ettiği insanlar ona ayak uyduramazlarsa başarısızlık onun için mukadder olmaktadır.
Ak Parti içinde Edirne'de durum maalesef budur.


Kurulduğu günden bu yana Ülke genelinde başarısı yadsınamayacak olan Ak Parti maalesef  İlimizde ibni haldunun sözünü haklı çıkarmak gayretinde olarak, liderine ayak uyduramayan yetersiz bir takım insanlar tarafından işgal edilmiş ve bu işgalci grup, geçirilen seçimlerde, aldığı sonuçlarla partiyi başarısız ederlerken,  Ülkenin birçok yerinde seçimlerde başarıyı yakalamış olan Başbakanı Edirnede başarısız kılmışlardır.

Ancak suçu sadece bu muhteris ama yetersiz insanlara  bağlamakta doğru değildir.Çünkü bunları burda var eden gerçek suçlunun, Genel Merkezde bulunan yerlerinden  mutlu, liderlerinin başarısını önemsemeyen, teşkilat işlerinden sorumlu,  yaptığını bilmeyen insanlardan oluşmuş bir ekip olduğunu söylemek daha doğru bir tespit olacaktır.

Anlamlandıramadığım işler yapan bu ekip genel başkan tarafından sıkça değiştirilsede,  görünen o ki, her seferinde; gelenlerin  yaptıkları gidenleri aratmaya devam ediyor.
Akllarınca doğruyu bulma ve yapma da gösterdikleri demokrası dışı gayret son kongredede yapılan müdehaleyle Edirne'yi yine kurban ederken, gelinen bu noktada; önümüzdeki refarandumda, muhtemel yaşanacak başarısızlık, umarım(hiç sanmıyorum ama) akıllarını başlarına getirir..
Ankaradaki bu aklı evveller eğer 9 yaşındaki bir çocuğu Edirne'ye gönderseydiler, herhalde Müezzinoğlunun yaptığı  bu seçimi yapmazdı diye düşünüyorum.
Edirne'yi hiç tanımayan, refaransları geçmişlerinde paylaştığı kültürle sınırlı kafaların, Partinin ve dolayısı ile Başbakanın başarısı yerine kompleksli ilişkilerinin belirleyeceği tercihler tabiiki böyle olacaktır.

Bir şehirde bir partinin örgütlenmesi nasıl ilişkilere kurban edilebilir.Seçmenler sadece o ilişkilerin insanlarındanmı oluşmaktadır.Ya da tercih edilen insanların toplumdaki siyasi gücü nedir.Yıllardır içine kapalı, toplumda hiç tanınmayan ve sayıları sağdan say 20, soldan say 20 nin üzerine çıkamamış topluluklara bir büyük siyasi hareketin temsili nasıl bırakalabilir.
İşi mecraına bırakmamakla yaptıklarının farkına varamayanlar, yaşayacakları muhtemel  mağlubiyetin faturasını çıkaracak adam arama gayretinde hiç olmasınlar.Bu gayretin onlara bir kazanımı olmayacağı gibi, bu şehre kaybettirdikleri zamanın faturasınıda vicdanlarında ödemeye hazır olsunlar.

Herkesin başarılı olabileceği alanlar muhakkak vardır ancak insanımızın aynalardan uzak yaşamı da herkesin malumudur.Her göreve her işi yaparım abi mantığı ile atlamanın kaybettirdiği sadece kendisi olsa kimsenin bir diyeceği olamaz. ancak kaybeden bir şehir ve insanı olunca aynadan hoşlanmayanların yüzüne aynayı dayamakta bizlere farz olur.
Ak Parti ile ilgili şöyle bir sokağa çıkalım bakalım insanlar İl Başkanını tanıyormu ilçe başkanını tanıyorlarmı bir soralım.Soralım insanlara Edirneye Ak Parti iktidarının yaptığı hizmetler nelerdir bakalım alacağımız cevaplar ne olacaktır.Yönetim kurulu üyelerine ait işlerin takibinde gösterilen hassasiyet Edirnenin sorunlarında ne kadar gösterildiğini bir soralım insanlara ne diyecekler.Yönetim kurulundan bir insanın güreş okuluna ait cafenin işletmesini almasına bakalım ne diyecek insanlarımız.

Bilmelisinizki 30 liralık elektrik borcundan dolayı elektirirği kesilen ve onu ödeyemeyen insanlar yaşıyor bu kentte.Akşam olduğunda çocuklarına işsiz olduğu için bir ekmek götüremeyen babalar yaşıyor bu şehirde.Ve bebeğine süt alamayan ve onurundan kimseden isteyemeyen gözü yaşlı analar yaşıyor.

Ama bunları siz hiç umursamayabilirsiniz. Fakat bilinizki sizi yanlarında göremeyen size ulaşamayan insanlar yüzünüze konuşma fırsatını bulamayanlar arkanızdan   elinizdeki gücü kendiniz ve yakınlarınız için nasıl kullandığınızı konuşuyorlar.
Kredi yurtlar kurumundaki kiraya verilecek işletmelerle ilgili İl başkanı ve Milletvekilinin kimler için ne girişimde bulunduğunu konuşuyorlar.

(Bu arada Ak Parti yönetiminde olupta, buraya dosya verenin,, burdan işletme alması halinde bunu manşetten haber olarak duyuracağımızın bilgisini şimdiden ilgilisine vermek isterim)
(Ayrıca halkın konuştuğu, işleri takip edilenlerinde sonuç alması halinde bunun nasıl olduğunu kimin takibiyle neticelendiğini yine manşetten insanımıza duyuracağız buda böyle biline)
Yine il yönetim kurulu üyelerinden birinin milli eğitimde takip ettiği özel işlerini  konuşuyorlar.Kısacası sizi göremiyenler, sorunlarında size ulaşamayanlar ya da ulaşan olursa da sizin tarafınızdan ilgilenilmeyenler arkanızdan konuşuyorlar birbirlerine ve herkese konuşuyorlar.Önemsemeyebilirsiniz konuşulanları ancak bilmelisinizki bu konuşulanlar size yol su elektrik pardon oy olarak geri dönecektir.

Başbakanımız Refarandumla ilgili şehirleri dolaşmaya başladı ancak Edirneye gelmeyecekmiş bence yerinde bir karar vermiş .Mevcut teşkilat halkın konuştuğu  yoğun işleri yüzünden kendisine yeterli kalabalıklar toplayamazdı.

Evet Liderlerin başarısının ekiplerine bağlı olduğunu yüzyıllar öncesinden bize söyleyen İbni Haldun' un bu sözünün ne kadar doğru bir tespit olduğunu, bir daha yaşayarak, yakından görmek için, Mukaddime'yi okuyanları Edirneye davet etsek mi ne dersiniz?
 

 

 

trakya22.com   Editör  : Ahmet Topaç

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali