“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 25 Nisan 2011, Pazartesi 19:15 tarihinde eklendi. 883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya Üniversitesi'nde Türban Eylemi

Edirne'deki Trakya Üniversitesi'nde türbanlı öğrencilerin derslere alınmamasını protesto eden bir grup, Rektörlük önünde oturma eylemi yaptı.
Trakya Üniversitesi'nde Türban Eylemi Edirne'deki Trakya Üniversitesi'nde türbanlı öğrencilerin derslere alınmamasını protesto eden bir grup, Rektörlük önünde oturma eylemi yaptı. Türbanlı kız öğrencilere, bir grup erkek öğrenci ile Mazlum-Der İstanbul Şubesi üyesi 25 kişi de destek verdi.

Trakya Üniversitesi'nde Kampus alanına serbest giren, ancak dersliklerde başları açmaları istenen türbanlı öğrenciler, bir aylık bir aranın ardından tekrar eylem yaptı. Edirne'de Başörtüsüne Özgürlük Platformu önderliğinde düzenlenen eyleme, Mazlum-Der İstanbul Şubesi 25 kişiyle destek verdi. Ayşekadın Kampusu önündeki basın açıklamasının ardından Trakya Üniversitesi Rektörlüğü önüne gelen grup, burada pankart açarak oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında Mazlum-Der İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ve beraberindekiler, sorunun çözülmesini talep etmek için Rektör Prof. Dr. Enver Duran ile görüşmek istedi. Genel Sekreter Erengül Özdemir ile görüşen Sarıyaşar ve beraberindekiler, Rektör'ün makamında olmadığını, randevu talebini ilettiklerini söyledi.

Rektörlük çıkışında açıklama yapan Mazlum-Der İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Öğrencilerimiz yarın, normal şekilde eğitimlerini görmek üzere, gerekli eğitim birimlerine gidecekler. Eğer eğitim birimlerine sokulmazlarsa, kendileri bir zabıt tutacaklar. Bununla ilgili bize başvuracaklar. Umut ediyoruz ki Trakya Üniversitesi eğitim hakkını engelleyen bir Üniversite, rektör de bu engeli uygulayan bir rektör olarak tarihe geçmez. Trakya Üniversitesi'ni Türkiye'nin tamamıyla barışık yaşamaya, öğrencilerin eğitim hakkıyla ilgili taleplere olumlu cevap vermesini istiyoruz" dedi.

Eylemin ardından ellerindeki pankartları Rektörlük girişindeki bir trafoya yapıştıran grup, olaysız dağıldı.


(Doğan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali