“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Nisan 2011, Cuma 22:14 tarihinde eklendi. 679 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Edirne Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Melisa İşbilen, Edirne insanının çok zeki ve becerikli olduğunu belirterek, hobi evleri açmayı düşündüğünü söyledi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Edirne Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Melisa İşbilen, Edirne insanının çok zeki ve becerikli olduğunu belirterek, hobi evleri açmayı düşündüğünü söyledi.

Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu öğrencilerinden Melisa İşbilen, Cansel Kızıldağ ve Barış Süt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ettiğini belirten Hamdi Sedefçi, daha sonra koltuğunu geçici bir süreliğine Melisa İşbilen'e devretti.

Melisa İşbilen, yaptığı açıklamada Edirne insanlarının çok zeki ve becerikli olduklarını belirterek, hobi evleri açmayı düşündüğünü kaydetti.

Hamdi Sedefçi ise öğrencilerin bayramını kutlayarak, Belediye olarak okullarda ve kent genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sedefçi, şöyle devam etti:

"Bu ülkede yarınların teminatı sizlersiniz. Biz sizlerden en az bizler kadar başarılı olacağınıza inanıyorum. Hem kentiniz hem ülkenize katkılar sağlayacaksınız. Laik Cumhuriyeti koruyup yücelteceksiniz. Edirne eğitim yönünden çok başarılı bir kent. Öğrenciler olarak hepinizi kutluyorum. Tabii ki bunda başta öğretmenlerinizin ve ailelerinizin büyük desteği var. Biz gençlerimize güveniyoruz. Yarınlarımız sizlerin sayesinde çok daha çağdaş, huzurlu, medeni, ekonomik yönden güçlü bir ülke olacaktır. "

Edirne'nin turizm sektöründe çok hızlı gelişen bir şehir olduğunu vurgulayan Sedefçi, şunları kaydetti:

"Edirne'yi tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle yurt dışından gelen turistler için hava limanına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. 2014-2015 yıllarında Edirne'ye hızlı tren gelecek. Hızlı tren sayesinde Edirne İstanbul arası 55 dakika olacak. Edirne, yeşili bol olan bir şehir. İmar kanunlarında kişi başına 7 metrekare olan yeşil alan Edirne'mizde kişi başına 16 metrekaredir. Bölge trafiğin karşında bulunan 2000 dönümlük alanı kent ormanı olarak planlarımıza işledik.

Hayvanat bahçesini ben de yapmayı düşünüyorum. Hayvanat bahçesi için yer önemli bir konu. Kıyık'ta yapmayı planladığımız gölet, hayata geçerse o bölgede bir hayvanat bahçesi yapmayı düşünüyorum. Bir de Edirne'ye doğal buz pisti yapacağız. Eski elektrik fabrikası olan binayı restore ederek, yaz kış kullanılacak buz pisti yapmayı planlıyoruz.

Meriç kenarında yürüme yolları ve bisiklet yolları yapmayı planlıyoruz. Edirne bir süreçten geçiyor. Sizler 20'li yaşlara geldiğinizde Edirne çok daha gelişmiş, çok daha çağdaş, çok daha yaşanabilir bir kent haline gelmiş olacak. Projelerimizi bu yönde geliştiriyoruz. Edirne'nin yarınlarına yatırım yapmaya çalışıyoruz. "


 (Anadolu Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali