“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Nisan 2011, Cuma 22:11 tarihinde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çin Başkonsolosu Qjngyang: Türkiye Turizmde Yetersiz

Zhang Qjngyang, Çinli turistlerin Türkiye'ye vize sorunu ve yüksek seyahat bedeli nedenleri ile gelemediğini ileri sürerek, "Türkiye'de turizm çalışması çok yetersiz.
Çin Başkonsolosu Qjngyang: Türkiye Turizmde Yetersiz Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qjngyang, Çinli turistlerin Türkiye'ye vize sorunu ve yüksek seyahat bedeli nedenleri ile gelemediğini ileri sürerek, "Türkiye'de turizm çalışması çok yetersiz. Çin'deki turistler Türkiye'de turizm yerlerini çok az biliyor ve bu nedenle başka yerlere gidiyor" dedi.

Edirne'ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qjngyang, tarihi mekanları gezdikten sonra geceyi kentte geçirdi. Kent Ormanı'nda Edirneli işadamları ve turizmli yöneticiler ile görüşen Başkonsolos Zhang Qjngyang, Türkiye'nin turizm konusunda çok yetersiz çalışmalar yaptığını ileri sürdü.

İki gündür Edirne'yi gezerek çeşitli temaslarda bulunduğunu söyleyen Başkonsolos Qjngyang, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının çok az olduğunu ifade eden Qjngyang, "Geçen yıl Çin'in turizm geliri 45 milyar 800 milyar dolardı. Yabancı ülkelere giden Çinli turist sayısı ise 57 milyon civarındaydı. Yakın bir zamanda bu sayı 84 milyona ulaşacak. Buna karşılık Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı çok az. İlk neden iki ülke arasında vize sorunudur. Türkiye ile Çin arasındaki karşılıklı vize işlemleri çok uzun sürüyor. Çinli turistler de bu nedenle başka ülkelere gitmeyi tercih ediyor. Bir de ulaşım sorunu var. Çin'den Türkiye'ye uçuş seferleri az olduğu için bedelleri de çok yüksek oluyor. Üçüncüsü ise Türkiye'de turizm çalışması çok yetersiz. Çin'deki turistler Türkiye de turizm yerlerini çok az biliyor. Bu nedenle de başka yerleri tercih ediyor. Ama ben inanıyorum ki gelecekte iki ülke arasında seyahat eden turist sayısı artacak. Çin ve Türkiye arasında eskiden İpek Yolu vardı. Şimdi bu İpek Yolu'nu yeniden canlandırmalıyız. Ortaklaşa çalışmalar yaparak iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri de artırmalıyız " diye konuştu.

'KONAKLAMA İÇİN OTELLER YAPILIYOR'

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ise Edirne'nin Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yaptığını ifade ederek, "Edirne'yi sadece Türkiye'nin değil, Balkanlar'ın kültür merkezi haline getirmek istiyoruz. Edirne'de inşaatı yapılan oteller var. Yer sıkıntısını bu şekilde aşıyoruz. Bunlar tamamlandığında turistleri daha rahat ağırlama imkanımız olacak. Çinli dostlarımızı Edirne'de daha çok görmek istiyoruz" dedi.

Toplantının ardından Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qjngyang temaslarını tamamlayarak Edirne'den ayrıldı.


(Doğan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali