“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 19 Nisan 2011, SALI 08:17 tarihinde eklendi. 654 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne'de Köpek Kurtarma Operasyonu

Edirne'de Tunca Nehri'nde oluşan bir adacıkta mahsur kalan sokak köpeği, balıkçılar tarafından kurtarıldı.
Edirne'de Köpek Kurtarma Operasyonu Edirne'de Tunca Nehri'nde oluşan bir adacıkta mahsur kalan sokak köpeği, balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Tunca Nehri'nde su seviyesinin azalmasıyla oluşan adacıkta yiyecek arayan bir sokak köpeği, nehrin seviyesinin yağışların etkisiyle yükselmesi sonucu dönüş yolunu kaybetti. Bunun üzerine adacıkta mahsur kalan köpek, havlayarak yardım istemeye başladı. Köpeğin haykırışlarını duyan çevre sakinleri, durumu, nehirdeki kurtarma operasyonlarında itfaiye ekipleriyle birlikte görev alan Edirne Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Kurtarma Timi'ne haber verdi.

İhbarın üzerine olay yerine kurtarma timinden Harun Fidan geldi. Akıntıya direnerek köpeğin mahsur kaldığı adacığa ulaşan Fidan, kayığa binmekte direnen köpeği ikna etmek için büyük uğraş verdi. Köpeği boynuna bağladığı iple kayığa aldıktan sonra kıyıya çıkaran Fidan, kurtarma timi olarak her zaman göreve hazır olduklarını belirtti. Edirne Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Kurtarma Timi Başkanı Ethem Dernekçi, "Şartlar ne olursa olsun her zaman görev başındayız. Köpek de olsa bir can taşıyor. Ama nehir temizliği adı altında nehirlerimizin düştüğü durumu görüyorsunuz. Kayık bile yürümüyor' dedi.

 

 

(Doğan Haber Ajansı)
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali