“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 17 Nisan 2011, Pazar 18:53 tarihinde eklendi. 1396 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Keşan'ın ilk özel toprak tahlil laboratuvarı törenle açıldı.

Keşan'ın İlk Özel Toprak Tahlil Laboratuvarı Açıldı
Keşan'ın ilk özel toprak tahlil laboratuvarı törenle açıldı.


Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Efes Ticaret Merkezi'ndeki toprak tahlil laboratuvarı açılışında yaptığı konuşmada, Keşan'da ekonomiye, ticarete kadın elinin değdiğini ve kadın girişimcilerin çoğaldığını görmekten mutlu olduğunu belirtti.

MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu da, Trakya Birlik Genel Müdürlüğü döneminde bir çok toprak tahlil laboratuvarı açtıklarını, ancak o yıllarda üreticiyi laboratuvarlarla buluşturamadıklarını söyledi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise yaptığı konuşmada, toprak tahlil laboratuvarını, sağlık kuruluşlarındaki patoloji laboratuvarına benzeterek, toprak analizinin önemine değindi.

Kimyager Simge Tavşankoru da, çiftçinin ayağına gidip toprak tahlilinin önemini anlatacaklarını ifade ederek, "Trakya'nın ilk özel toprak tahlil laboratuvarıyız. Tabii ki farkımız olacak. Toprak tahlilinin çok önemi var. Onu küstürmeyelim. Ona fazla yüklenmeyelim. Tahlilimizi yaptıralım. Çiftçilerin bilinçli olması ve toprağa önem vermesi çok önemli. Toprak tahlili insana yapılan check-up gibidir" dedi.

Konuşmaların ardından, laboratuvarın açılış kurdelesi, Kaymakam Narinoğlu, MHP Edirne Milletvekili Uslu, Belediye Başkanı Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Edirne milletvekili adayı Fatma Aksal tarafından kesildi.



 (Anadolu Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali