“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Ekim 2019, Pazartesi 15:06 tarihinde eklendi. 674 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“KOMŞUNUN AYAĞI KESİLDİ”

Avrupa Birliği’ne üye iki ülkeye sınır olan Edirne’de esnaflar umudunu, komşuya bağladı. Ancak Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış’a göre alış veriş için Edirne’ye gelen komşu ülke vatandaşlarının sayısı geçen yıla göre yarı yarıya azaldı. Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Geçen yıl haftanın 7 günü satış yapıyorduk. Yunanistan’dan ve Bulgaristan’dan birçok insan görüyorduk ve satış yapıyorduk. Ama bu sene biraz daha düşüş var.” İfadelerini kullandı.
“KOMŞUNUN AYAĞI KESİLDİ”

“Satışlar Yarı Yarıya Düştü”

Geçen seneye oranla bu seneki satışları değerlendiren Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış satışların yarı yarıya düştüğünü belirtti. Sanış; “Geçen sene döviz kurunun artmasıyla birlikte bir furya yaşadık. Hakikatten geçen sene beklenenin üzerinde bir satış yaptık. Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen müşteriler bize nefes aldırdı.  Bu seneyi geçen seneyle karşılaştırırsak gerçekten yarısından daha az satış yaptık. Geçen yıl haftanın 7 günü satış yapıyorduk. Yunanistan’dan ve Bulgaristan’dan birçok insan görüyorduk ve satış yapıyorduk. Ama bu sene biraz daha düşüş var.” İfadelerini kullandı.

“Alım Güçleri Düşmüş Olabilir”

Satışları etkileyen birçok sebep olduğunu dile getiren Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış; “Sebepleri arasında yapılan yanlış uygulamalar olabilir. Edirne’ye gelen turistlerin alım güçleri düşmüş olabilir. Onlarda artık aldığı ürünleri eskiyene ve yıpranana kadar kullanıyorlar.” Şeklinde konuştu.

“Eski Ayakkabılar Direk Çöpe Gidiyor”

Vatandaşların alım güçlerinin düştüğünü belirten Sanış ; “Geçtiğimiz yıllarda insanlar sezonluk ayakkabı aldığı zaman eski ayakkabısını çıkarıp bırakıyordu. Bizde o bırakılan ayakkabıları akşam tezgâh açıp dağıtırdık, tamir edip tekrar satan arkadaşlarımız vardı. Şimdi bakıyoruz ki bırakılan ayakkabıların hiç elle tutulur bir tarafı yok. Direk çöpe gidiyor. İnsanlar aldıkları ürünleri son limitine kadar kullanıyorlar.” Dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali