“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Ekim 2019, Pazartesi 15:03 tarihinde eklendi. 677 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İL GENEL MECLİSİ’NDEN FRANSA’YA RET

Avrupa Bölgeler Meclisi (AER), Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne İl Genel Meclis Üyelerini Strasbourg ofisini incelemek üzere Fransa’ya davet etmişti. Fransa’nın ‘Barış Pınarı Harekatı’ nı kınama kararının ardından Edirne İl Genel Meclisi daveti geri çevirdi. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Fransa’nın bir terör örgütünü destekleyici tavırlarından dolayı meclis üyesi arkadaşlarımızla da görüştük ve daveti geri çevirdik. Fransa’nın bu tutumunu da İl Genel Meclisi olarak protesto ettik.” Dedi.
İL GENEL MECLİSİ’NDEN FRANSA’YA RET

Fransa’nın Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Kuzeyi’nde başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’ hakkında olumsuz propaganda yapması sonucu, İl Genel Meclisi Fransa’nın davetini reddetme kararı aldı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve 28 İl Genel Meclis Üyesinin Fransa’ya davet edilmiş olduğunu dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Almış olduğumuz karar neticesinde Fransa’daki gezi programı düzenlenmiş, büyükelçilerle irtibatlar sağlanmıştır. Ancak Suriye’de hain terör örgütlerinin Sınır güvenliğini tehlikeye sokmaları nedeniyle kahraman ordumuz tarafından Barış Pınarı Harekatı başlatılmıştı. Tüm ordumuz şanlı tarihe şanlı zaferler ekleyerek teröristleri sınırımızdan 30 km öteye çevirdiler.” İfadelerini kullandı.

“Kararımızı iptal etmeye karar verdik”

Bir çok ülkenin başlatılmış olan “Barış Pınarı Harekatı” için tepki göstermiş olduğunu hatırlatan Geçmiş, “Bu tepki gösterenlerin içerisinde Fransa’da vardı. Fransa’nın bu tepkisi anlamsız, bir terör örgütünü destekleyici tavırlarından dolayı meclis üyesi arkadaşlarımızla da görüştük ve iptal etmeye karar verdik. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla üyelikte kalp kalmamayı tekrardan gözden geçireceğiz. Fransa’nın bu tutumunu da İl Genel Meclisi olarak protesto ettik.” Dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali