“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 09 Nisan 2011, Cumartesi 17:50 tarihinde eklendi. 899 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Televideo operasyonu

Ankara'da gizli izleme aletleriyle yasa dışı takip yapıp görüntü kaydeden, özel dedektiflik bürosuna dönük operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.
Televideo operasyonu
Ankara Emniyeti Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul, Kırıkkale, Tekirdağ ve Ankara'da eş zamanlı yapılan operasyonda; günlük hayatta kullanılabilecek her türlü eşyanın içine yerleştirilebilir kameralar bulundu.

Eve, otomobile, çantaya ve günlük giyim eşyalarına monte edilebilir kameralar nedeniyle çökertilen şebekeye, telekulaktan esinlenerek "Tele Video" adı verildi.

Ankara'da müşterileri için gizli izleme cihazlarıyla takip ve çekim yapan "VİP Dedektiflik" adlı firmaya dönük operasyondan bir de istihbaratçı binbaşı çıktı.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Binbaşı Y. Ş. soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Polisin teknik takibine takılan Binbaşı Y. Ş. kişisel bilgileri şebekeye vermekle suçlanıyor. Y. Ş. ile birlikte emniyet, nüfus, tapu ve vergi dairesinden memurlar ile Ankara Ticaret Odası çalışanı da gözaltına alındı.


Özel bir dedektiflik bürosu altında işlerini gören çetenin işyerinde yapılan aramalarda iki ruhsatlı tabanca ile biri Glock marka iki ruhsatsız silah ele geçirildi. Aramalarda, ayrıca iki pompalı tüfek ve istihbarat elemanlarına ait sahte kimlikler bulundu.

(Cihan Haber Ajansı)
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali