McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 11 Ekim 2014, Cumartesi 12:32 tarihinde eklendi. 672 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kobani'de Sokak Çatışması! IŞİD Militanları İşte Böyle Görüntülendi! VİDEO

IŞİD militanları dün sabahtan itibaren Kobani'de ilerlemeye başladı. Kentin 3'te 1'i IŞİD'in eline geçerken sokak çatışmaları kent merkezinde yoğunlaştı. Koalisyon uçakları ise bölgeye 20 kez hava operasyonu düzenledi.
Kobani'de Sokak Çatışması! IŞİD Militanları İşte Böyle Görüntülendi! VİDEO
Suriye'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Kürt grupların çatışmaları dün yine farklı bir boyut kazandı. Kobani'yi 16 Eylül'den bu yana kuşatan IŞİD militanları, önceki gün ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun yoğun bombardımanı sayesinde kentin belirli bölgelerinden geri çekilmişti. Ancak IŞİD militanları çarşamba akşamından itibaren yeniden toparlanmaya başladı. Dün sabahtan itibaren de terör örgütü IŞİD'in merkeze doğru çok şiddetli saldırılar başlattığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SNHR) verdiği bilgilere göre IŞİD kentin 3'te 1'ini kontrol etmeye başladı. 
 
RAKKA'DAN DESTEK GİTTİ 
 
Bilgileri Kobani'nin içerisinde güvenilir kaynaklardan topladıklarını açıklayan SNHR, militanların özellikle kentin doğusundan merkeze doğru ilerlediklerini duyurdu. SNHR Başkanı Rami Abdurrahman, IŞİD'in kentin doğusunu tamamen, kuzeydoğu ve güneydoğusunda ise belirli bölgeleri ele geçirdiğini kaydetti. CNN'e konuşan Kürt kaynakları IŞİD'e önceki geceden itibaren Suriye'nin Rakka kentinden çok ciddi bir desteğin geldiğini açıkladı. IŞİD'in başkent olarak ilan ettiği Rakka, Kobani'nin 160 kilometre güneyinde bulunuyor. Kobani'nin dört bir yanından yükselen dumanlar Türkiye sınırından rahatlıkla görüldü. Reuters ajansına konuşan YPG güçleri komuta kademesinden bir yetkili de "Çatışmalar devam ediyor. Şu an kentin özellikle doğu kısmında sokak sokak çatışmalar var" dedi. Sokak çatışmalarının Kobani'nin merkezinde bulunan Kürt güçlerine ait merkez binasının çevresinde de devam ettiği kaydedildi. Kürt yetkili İdris Nassan ise IŞİD'in kentin 3'te 1'ini kontrol ettiği yönündeki bilgiyi doğrulamadı.
Suriye'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Kürt grupların çatışmaları dün yine farklı bir boyut kazandı. Kobani'yi 16 Eylül'den bu yana kuşatan IŞİD militanları, önceki gün ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun yoğun bombardımanı sayesinde kentin belirli bölgelerinden geri çekilmişti. Ancak IŞİD militanları çarşamba akşamından itibaren yeniden toparlanmaya başladı. Dün sabahtan itibaren de terör örgütü IŞİD'in merkeze doğru çok şiddetli saldırılar başlattığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SNHR) verdiği bilgilere göre IŞİD kentin 3'te 1'ini kontrol etmeye başladı. 
 
RAKKA'DAN DESTEK GİTTİ 
 
Bilgileri Kobani'nin içerisinde güvenilir kaynaklardan topladıklarını açıklayan SNHR, militanların özellikle kentin doğusundan merkeze doğru ilerlediklerini duyurdu. SNHR Başkanı Rami Abdurrahman, IŞİD'in kentin doğusunu tamamen, kuzeydoğu ve güneydoğusunda ise belirli bölgeleri ele geçirdiğini kaydetti. CNN'e konuşan Kürt kaynakları IŞİD'e önceki geceden itibaren Suriye'nin Rakka kentinden çok ciddi bir desteğin geldiğini açıkladı. IŞİD'in başkent olarak ilan ettiği Rakka, Kobani'nin 160 kilometre güneyinde bulunuyor. Kobani'nin dört bir yanından yükselen dumanlar Türkiye sınırından rahatlıkla görüldü. Reuters ajansına konuşan YPG güçleri komuta kademesinden bir yetkili de "Çatışmalar devam ediyor. Şu an kentin özellikle doğu kısmında sokak sokak çatışmalar var" dedi. Sokak çatışmalarının Kobani'nin merkezinde bulunan Kürt güçlerine ait merkez binasının çevresinde de devam ettiği kaydedildi. Kürt yetkili İdris Nassan ise IŞİD'in kentin 3'te 1'ini kontrol ettiği yönündeki bilgiyi doğrulamadı.Suriye'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Kürt grupların çatışmaları dün yine farklı bir boyut kazandı. Kobani'yi 16 Eylül'den bu yana kuşatan IŞİD militanları, önceki gün ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun yoğun bombardımanı sayesinde kentin belirli bölgelerinden geri çekilmişti. Ancak IŞİD militanları çarşamba akşamından itibaren yeniden toparlanmaya başladı. Dün sabahtan itibaren de terör örgütü IŞİD'in merkeze doğru çok şiddetli saldırılar başlattığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SNHR) verdiği bilgilere göre IŞİD kentin 3'te 1'ini kontrol etmeye başladı. 
 
RAKKA'DAN DESTEK GİTTİ 
 
Bilgileri Kobani'nin içerisinde güvenilir kaynaklardan topladıklarını açıklayan SNHR, militanların özellikle kentin doğusundan merkeze doğru ilerlediklerini duyurdu. SNHR Başkanı Rami Abdurrahman, IŞİD'in kentin doğusunu tamamen, kuzeydoğu ve güneydoğusunda ise belirli bölgeleri ele geçirdiğini kaydetti. CNN'e konuşan Kürt kaynakları IŞİD'e önceki geceden itibaren Suriye'nin Rakka kentinden çok ciddi bir desteğin geldiğini açıkladı. IŞİD'in başkent olarak ilan ettiği Rakka, Kobani'nin 160 kilometre güneyinde bulunuyor. Kobani'nin dört bir yanından yükselen dumanlar Türkiye sınırından rahatlıkla görüldü. Reuters ajansına konuşan YPG güçleri komuta kademesinden bir yetkili de "Çatışmalar devam ediyor. Şu an kentin özellikle doğu kısmında sokak sokak çatışmalar var" dedi. Sokak çatışmalarının Kobani'nin merkezinde bulunan Kürt güçlerine ait merkez binasının çevresinde de devam ettiği kaydedildi. Kürt yetkili İdris Nassan ise IŞİD'in kentin 3'te 1'ini kontrol ettiği yönündeki bilgiyi doğrulamadı.20 HAVA SALDIRISI
 
IŞİD'in ilerlemesinin koalisyonun çarşamba akşamı ve dün sabah devam eden hava saldırılarına rağmen gerçekleştiği belirtildi. Koalisyon uçaklarının çarşamba akşamından itibaren bölgeye yönelik en az 20 havasaldırısı düzenlediği kaydedildi. Kürt yetkililer, IŞİD'in Kobani'nin doğusunda ele geçirdiği polis karakolunun daha sonra koalisyon uçaklarınca vurulduğunu açıkladı. BM verilerine göre yaklaşık 200 bin Kürt'ün Türkiye'ye kaçtığı Kobani'de birkaç yüz sivil kaldı, Irak'ın Enbar kentinde ise 37 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi. 
 
'UÇUŞA YASAK BÖLGEYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ'
 
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Türkiye'nin IŞİD ile mücadeleye daha fazla dahil olduğunu görmek istediklerini belirterek, "Ancak neticede bu Türk hükümetinin vereceği bir karardır" dedi. Fallon, Türkiye'nin Suriye'de hem uçuşa yasak hem de tampon bölge oluşturulması isteğine ilişkin ise, "Bu kesinlikle gözden geçireceğimiz bir şey" dedi. 
 
SURİYE: TAMPON BÖLGEYE HAYIR
 
Fransa'nın da desteğini alan Türkiye'nin 'tampon bölge' önerisine Suriye'den sert tepki geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, tampon bölge önerisini 'egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saldırı' olarak algılayacaklarını açıkladı. Mikdat'ın açıklamaları Şam rejiminin resmi haber ajansı SANA tarafından duyuruldu. 
 
ÇOCUKLARI İÇİN DUA ETTİLER
 
IŞİD'in infaz edeceğini açıkladığı ABD'li rehine Abdurrahman Peter Kassig için Indianapolis'teki Butler Üniversitesi'nde dua töreni düzenlendi. Müslüman öğrencilerin organize ettiği etkinliğe geçtiğimiz yıl İslam'ı seçen Kassig'in annesi Paula ile babası Ed Kassig de katıldı. Eski Butler Üniversitesi öğrencisi olan Kassig, geçtiğimiz yıl insani yardımlarda bulunmak için gittiği Suriye'de IŞİD militanları tarafından kaçırılmıştı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
analizmerkezi
 
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali