McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Ekim 2014, Perşembe 15:13 tarihinde eklendi. 643 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşte güvenli bölge!

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde Güvenli Bölge oluşturacak.
İşte güvenli bölge! Söz konusu alan Mardin'in karşısındaki Kamışlı'dan başlayıp Hatay'a kadar uzanacak. Böylece bölgedeki Türkmenler, Araplar ve Kürtler'in can güvenliği sağlanacak. 
  
Irak ve Suriye'deki IŞİD terörü, Türkiye sınırına kadar dayandı. Türkiye düğmeye bastı. Mülteci sorununa çözüm için Güvenli Bölge planı hazırlandı. Bu kapsamda Esad ile IŞİD'in saldırılarından kaçan ve ülkemize sığınan 1.5 milyon sivilin güvenli şekilde evlerine döndürülmesi hedeflendi. Meclis'te bugün görüşülecek olan tezkerenin hazırlanmasında da bu ihtiyaç esas alındı. 

877 KİLOMETRELİK ALAN... 
 
 
İşte Takvim, diplomasi ve güvenlik kaynaklarından Güvenli Bölge'nin detaylarına ulaştı. Buna göre Güvenli Bölge, 877 kilometrelik Türkiye- Suriye sınırına yayılacak. Mardin-Nusaybin'in karşısında yer alan Kamışlı kasabasından başlayıp Rakka ve Halep'in kuzeyinden geçerek Batı'da Hatay sınırımıza yakın İdlib şehrine ulaşacak. Yer yer derinliği 50 kilometreyi aşacak olan bölge, Fırat Nehri kıyısındaki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi ile Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad ve Suruç'un karşısındaki Ayn El Arab şehirlerini de içine alacak. 

1.5 MİLYON... 

Mehmetçik'in ana üsleri Ayn El Arab, Karkamış sınır kapısının karşısında yer alan Jerablus ve İdlib yakınlarındaki Afrin olacak. Böylece, bu bölgede yüzyıllardır barış içinde yaşayan Bayır Bucak Türkmenleri, Araplar ve Kürtler'in can güvenliği sağlanacak. Güvenli üçgen, Batılı güçlerin hava desteği, Türkiye'nin karadan yardımları ile kış gelmeden oluşturulacak. Buraya dönecek olan 1.5 milyon mülteci, terör örgütleri ile Esad'ın saldırılarından da korunacak. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali