McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Eylül 2014, Perşembe 08:22 tarihinde eklendi. 2067 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mason'un 3 sırrı

Masonluk, hala dünyanın en güçlü kuruluşlarından biri olarak gösteriliyor. Seçilmiş mason adaya, 3 soru soruluyor. Verilen cevaplar, Loca'nın kapısını aralıyor...
Mason'un 3 sırrı


Masonluk, 3 asırdır çok etkili bir yapı... 24 Haziran 1717 tarihinde İngiltere'de bir araya gelen dört locanın girişimiyle Londra Büyük Locası'nın kurulması ile resmi olan Masonluk, akılcılık, bilimsellik ve insanlığın oluşumundan bu yana ortaya çıkarak, insanlığın gelişimine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmuş bir kültür ve fikir üst yapı kurumu olarak lanse edildiği bir gerçek. Loca, sadece üyelerine açık olan örgüt. Gizli bir Mason, geçen yıl bir dergiye verdiği röportajda, her biri ülkelerinde 5 milyon kişinin Mason olduğunu söyledi. İşte Masonluk'la ilgili bazı merak edilenler:

ADAYIN BOYNUNA İP TAKILIR 

MASONLUĞA GİRİŞ: Adayın üzerindeki metal eşyalar ve silahlar alındıktan sonra elbiselerinden bir kısmı çıkarılır. Samimiyet ve doğru sözlülüğün işareti olarak kalp açık bırakıldığı için, aday kendini daha rahat hisseder. Sol bacağın çıplak kalması, tevazu işaretidir. Aday, boynuna kalın bir ip takılarak hazırlanır. Ayrıca, gözü bir bağ ile örtülür.

ADAYLARA 3 SORU: "Vatana karşı ödevin nedir?", "Kendine karşı ödevin nedir?", "Hemcinsine karşı görevin nedir?" Bu 3 soruya verilen cevaplar, adayın Masonluk'taki geleceğini belirler. 

YEMİN ZAMANI: Mason her derece atlayışında yemin eder ve bir kez daha söz verir. Ardından verilen her cezaya itiraz etmeyeceğini belirtilir. Ardından tabuta girilir. 

VASİYETNAME: Aday, Mason olunca önceki hayatına veda edeceği için vasiyetname yazar. 

TEKRİS MERASİMİ Masonluğun amacı, ideal mabedi inşa etmektir. Bu açık bir şekilde ifade edilir. Bu mabet, önce insandır, sonra toplum. Harici, nuru ziyaya kavuşarak önce "çırak" olur. Asıl görevi ham taşı yontmaktır. Bu amacı yerine getirmek için araçları da çekiç ve kalemdir. Bunu yerine getirdiğinde "kalfa" olacak. Daha sonra yeni aletleriyle ustalığa geçecektir. 

MASADAKİ İŞARET!
Masonlar'ın en büyük özelliklerinden biri de işaretler... Bir Mason, görev yaptığı şirket veya devlet kurumlarındaki masasının üzerine bir işaret koyar. Bu diğer Masonlar'ın anlaması için hazırlanmış bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde, Masonlar birbirlerini rahatlıkla tanıyabilir. 

HER BİR LOCA'DA 10 ÜSTAD BULUNUR
Bir loca 10 görevliden meydana gelir: Üstadı muhterem, birinci nazır, ikinci nazır, hatip, katip, muhakkik, tören üstadı, hazine emini, koruyucu,?. Bir locada bütün görevliler usta derecesine sahiptir. Masonların toplandığı mabedin dikdörtgen bir şekli vardır. Bu şekil hem pratik bakımdan hem de sembolik yönden uygun bulunup tercih edilmiştir. 

33 VE TAPINAK ŞÖVALYESİ
Genel Müfettiş yani 33. dereceden sonra sıra Tapınak Şövalyesi'ne gelir. Örneğin, Türkiye'de de uygulanan, dünyanın en yaygın riti Skoç Riti'nin yüksek derecelerinin çoğunluğu şövalyelik üzerinedir ve şövalye isimleri taşır. York Riti'nin en yüksek derecesinin adı Tapınak Şövalyesi'dir. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : mason_uc_sir_nedir
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali