McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 15 Eylül 2014, Pazartesi 00:40 tarihinde eklendi. 1272 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Ata Savunma Sanatı Kusak İmtihanı

Edirne Ata savunma sanatı federasyonluğu tarafından açılan ata savunma sanatı kursuna devam eden 40 öğrenci, bu gün yapılan sınavla bir üst kuşağa terfi etti.
Edirne Ata Savunma Sanatı Kusak İmtihanı  



Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Spor salonunda yapılan kuşak imtihanı, Ata savunma Federasyonu Marmara bölge Temsilcisi Cem Akman  ve yardımcı antrenörlerinden oluşan sınav komisyonu kontrolünde gerçekleştirildi. Sınava öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi.

Ata savunma sanatı Ata Savunma Sanatı Geçmişte Ecdadımızın Göğüs Göğüse Yapmış Olduğu Yakın Harp Sanatlarından Esinlenirek Günümüz Koşullarına Göre Modern ve Daha Teknik Bir Şekilde Yansıması Olarak Düşünülmüş ve 2006 Yılında Murtaza ÜNLÜ Tarafından ATA ismi adı altında Türklerin ( Bu Vatanın ) Savunma Sporu Olarak kurulmuş Ata Savunma Sanatında el-ayak ve vücudun tamamının gerektiğinde bir silah gibi kullanılması esastır, yumruk ve ayak teknikleri bir gürz, elin keskin tarafı bir bıçak, parmaklar ise bir ok gibi kullanıldığı için adına Ata Savunma Sanatı demek doğru olur sistem içerisinde tekniksel boyutun yanı sıra bedeni terbiye etmeye yönelik, ruhsal çalışma şekilleri de mevcuttur.

Ata Savunma Sanatı temel tekniklerinin yanı sıra istatistik tekniklere karşı saldırı ve atakların yüzde oranlarına göre öncelik verilerek kolayca uygulanabilir teknik hareketler ile yapılandırılmıştır, Örneğin bir kişi günlük yaşamında karşılaşabileceği muhtelif fiziki saldırılardan kendisini rahatlıkla koruyabilir, yapılan ani bir hamleyi ustalıkla pasifsize etmesi mümkün olabilmektedir,

Her yaş ve meslek gurubundan bay ve bayanların kendi anatomik yapılarına uygun olarak bu sanatı kolayca öğrenebilmesi önemli bir ayrıntıdır, günümüzde en hızlı gelişen spor dallarından biri olduğunu vurgulayan Marmara bölge temsilcisi Cem Akman

 Karate, Tekvando ve Judo sporlarının doğaçlaması olan şu anda dünya üzerinde en yaygın ve insan vücuduna en faydalı spor branşları arasında gelmektedir. Zekayı ve bedeni geliştiren en iyi spor dallarından biridir" dedi. 

 Komisyon önünde başarılı bir şekilde performans gösteren 40 kursiyer, bir üst kuşağa geçti. Kuşak sınavı sonrasında öğrencilerin yaptığı gösteri büyük alkış aldı. 


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali