McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Eylül 2014, Cumartesi 16:41 tarihinde eklendi. 615 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amerika Şokta! IŞİD'in Öldürdüğü Gencin Ailesinden Şok İddia!

IŞİD'in kafasını keserek öldürdüğü Amerikalı gencin ailesinden çok şaşırtan iddia: ABD yönetimi bizi tehdit etti.
Amerika Şokta! IŞİD'in Öldürdüğü Gencin Ailesinden Şok İddia!

Amerikan ABC televizyonu, IŞİD terör örgütü tarafından kafası kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley'nin ailesinin, Amerikan yönetimi yetkilileri tarafından, oğullarını kaçıranlara fidye ödemeleri halinde teröre destek vermekle suçlanabilecekleri yönünde tehdit edildiklerini öne sürdüğünü bildirdi.

James'in erkek kardeşi Michael ise kendisine de bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından benzer tehdit yöneltildiğini iddia etti.

Beyaz Saray ise ailenin suçlamalarıyla ilgili doğrudan bir yorum yapmadı.

Foley'nin annesi Diane, kanala yaptığı açıklamada, "Bunu bir tehdit olarak aldık ve dehşet vericiydi. Bize üç kez bu mesajla gözdağı verdi. Bunu söylemesinden dehşete düştük. Hakkımızda kovuşturma açılabileceğini söyledi. Oğlumuzu kurtarmamız gerektiğini biliyorduk, denemek zorundaydık" ifadelerini kullandı.

Diane, kendilerine karşı ilgisiz davranmakla eleştirdiği yönetime, zaman zaman, oğulları hakkında bilgi alabilmek için "yalvarmak" zorunda kaldıklarını belirtti.

KERRY: ŞAŞKINA UĞRADIM

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de konuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, Foley ailesinin suçlamalarından şaşkına uğradığını belirterek, "Size şunu söyleyebilirim, bu konuda hiçbir bilgim yok. Dışişleri Bakanlığından birinin bilgim dahilinde böyle birşey söylemesine göz yummazdım" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ'NDEN İDDİAYA YALANLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da bakanlığın aileye, fidye öderlerse kovuşturmaya uğrayacaklarını söylediği iddiasını reddederek, "İşimizin bir parçası, aileye, teröristlere fidye ödenmesi hakkındaki yasalarımızı anlamalarına yardımcı olmak, ancak bu bakanlık, tehdit olarak değerlendireceğimiz hiçbir şey yapmaz ve yapmadı da" dedi.

 

 

 




analizmerkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali