McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Eylül 2014, Cumartesi 16:29 tarihinde eklendi. 712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

IŞİD operasyonunun hedefi Ehl-i Sünnet’i çökertmek

IŞİD üzerinden yapılacak operasyonu, “sağ gösterip sol vurmak” olarak tanımlayan Yusuf Kaplan, söz konusu operasyonun İran’ın önünü açmayı, Türkiye’yi kuşatmayı, dolayısıyla Müslümanları birbirine kırdırmayı ve sonuçta İslâm dünyasını tam ortadan ikiye
IŞİD operasyonunun hedefi Ehl-i Sünnet’i çökertmek

IŞİD üzerinden yapılacak operasyonu, “sağ gösterip sol vurmak” olarak tanımlayan Yusuf Kaplan, söz konusu operasyonun İran’ın önünü açmayı, Türkiye’yi kuşatmayı, dolayısıyla Müslümanları birbirine kırdırmayı ve sonuçta İslâm dünyasını tam ortadan ikiye yararak, Selçuklu ve Osmanlıların gayretleriyle kurulan 1000 yıllık Ehl-i Sünnet omurgayı çökertmeyi amaçladığını kaydetti. Kaplan, Batı dünyasının sinsi planları karşısında Türkiye’nin dikkatli olması uyarısında da bulundu. 

İŞTE O YAZI:

(...) Şu an sadece Batı’da değil, bütün dünyada ‘demokrasi, insan hakları, özgürlükler’ gibi modernliğin ürünü olan söylemlerin yeniden icat edilerek yeryüzünde hâkim tek söylem haline getirildiğini görüyoruz.

‘İyi ya, bunun ne sakıncası olabilir ki?’ diye sorabilirsiniz.

Burada sorun şu: Bir kere, bu söylemlerin hepsi, birer retorik’ten (‘içi boş laf’tan) ibaret. Sadece konuşuluyor.

(...) Bu süreç nereye kadar devam edecek?

Şu an her bakımdan hızla küreselleştirilen Batı kültürünün ayartıcı, baştan çıkarıcı, tüketici, düzleştirici, tek tipleştirici, diğer kültürleri ve ifade biçimlerini bastırıcı ve etkisiz hale getirici yürüyüşü, karşısında hiçbir esaslı direniş unsuru bırakmayıncaya kadar sürecek. Büyük ölçüde Amerika’da üretilen ve bütün dünyada kullanıma, dolaşıma ve tüketime sunulan Batı kültürünün kodlarının dünyada hakim olduğuna, alternatiflerini tükettiğine karar verildiği andan itibaren demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin Batı-dışı toplumlarda da hakim kılınması için somut adımlar atılmaya başlanacak!

Yani postmodern küresel süreç, Batılıların, insan haklarını, özgürlükleri hegemonya alanlarını ve işgallerini meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramıyor!

Bu, sağ gösterip sol vurmak demek! Uyumamak, zokayı yutmamak gerek:

IŞİD üzerinden yapılacak operasyon, İran’ın önünü açmayı, Türkiye’yi kuşatmayı, dolayısıyla Müslümanları birbirine kırdırmayı ve sonuçta İslâm dünyasını tam ortadan ikiye yararak, Selçuklu ve Osmanlıların gayretleriyle kurulan 1000 yıllık Ehl-i Sünnet omurgayı çökertmeyi amaçlıyor!

O yüzden, Türkiye’nin dikkatli olması gerekiyor!


 

 

 

 

 

 

dünyavegerçekler

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali