McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Eylül 2014, Cumartesi 16:26 tarihinde eklendi. 606 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erdoğan’a karşı Gülen İhvan’a karşı IŞİD

Erdoğan’a karşı Gülen İhvan’a karşı IŞİD

İbrahim Kiras, ABD Kongresi’nin Dışişleri alt komitesinde düzenlenen bir oturumda, Hamas ve İhvan’a destek verdiği için Türkiye’nin cezalandırılması çağrısı yapıldığını, bu çağrıyı yapan Amerikalı siyasetçilerin Gülen Grubu’yla irtibatlı isimler olmasının ise dikkat çekici olduğunu belirtti. Kiras, Türkiye’de Erdoğan’a karşı Gülen hareketini, Ortadoğu’da Katar’a karşı Suudileri, İhvan çizgisine karşı IŞİD çizgisini destekleyen merkezin varlığı görülmeden fotoğrafın bütününün de görülemeyeceğini kaydetti. 

İŞTE O YAZI:

(...) Önceki gün (...) ABD Kongresi’nin Dışişleri alt komitesinde “Hamas destekçileri” başlıklı bir oturum düzenlendi. Burada bazı Komite üyeleri Filistin’de Hamas yönetimine destek veren Türkiye ve Katar’ın “dost görünümlü düşmanlar” (frenemies) olduklarını ve cezalandırılmaları gerektiğini söylediler. (...) Türkiye’nin cezalandırılması çağrısı yapan Amerikalı siyasetçilerin bir bölümü Gülen Grubu’yla irtibatlı isimler. Mesela Cumhuriyetçi üye Ted Poe neredeyse cemaatin bu ülkede gerçekleştirdiği bütün etkinliklerde yer alan biri. (...) Geçtiğimiz aylarda “güneydeki sevdiğim ülke” sözleri basına yansıyan cemaat imamı da oradaydı.

17 Aralık operasyonunun adeta ABD ayağını temsil eden ve Halkbank’a ilişkin İran’la altın ticareti konusundaki iddiaları uluslararası kamuoyunun gündemine getiren Jonathan Schanzer de uzman kimliğiyle kongre oturumuna katılıp Türkiye’ye ambargo çağrısında bulunmuş. Zaten söz konusu alt komitenin başkanı da o günlerdeki “Halkbank mektubu”nun imzacılarından Ileana Ros-Lehtinen.

Kongre’de Türkiye aleyhine konuşan diğer isimlerin de öncelikle İsrail sempatizanı olarak tanınmaları ve Gülen cemaatinden aldıkları bağışlarla gündeme gelmiş olmaları esas itibarıyla yaşanan çatışmanın Türkiye ile sınırlı olmadığını, bölgedeki ve hatta dünyadaki bloklaşma çerçevesinde bir anlamı olduğunu ortaya koyuyor olmalı.

Türkiye’de Erdoğan’a karşı Gülen hareketini, Ortadoğu’da Katar’a karşı Suudileri, İhvan çizgisine karşı IŞİD çizgisini destekleyen bir merkezin varlığını görmezseniz bazı şeyleri anlamlandıramazsınız.

 

 

 

 

 

 


dünyavegerçekler

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali