McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Eylül 2014, Cumartesi 01:45 tarihinde eklendi. 578 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nazlı Ilıcak 34 yıl önce darbeyi alkışlamıştı

Nazlı Ilıcak, 12 Eylül darbesine giden süreçte darbeyi meşrulaştıran zemini hazırlayan yazılara imza atmıştı.
Nazlı Ilıcak 34 yıl önce darbeyi alkışlamıştı Bugün hükümete karşı sivil darbe yapmaya çalışan Cemaat'in medyadaki en büyük savunucularından Nazlı Ilıcak, 34 yıl önce de darbecilerin yanında saf tutmuştu.

Bundan tam 34 yıl önce, binlerce gencin işkence görmesine hatta ölmesine neden olan 12 Eylül bir gecede yapılmadı. Darbeci generaller, önce zemin hazırladılar, sonra sıkıyönetimlerle askerin toplumdaki etkisini adım adım artırdılar ve 12 Eylül günü nihai vuruşu yaptılar.

12 Eylül’ün ‘medya ayağı’nın en önemli isimlerinden biri de şüphesiz ki Nazlı Ilıcak'tı.

Ilıcak 1978’den başlayarak darbe çağrıları yapmış ve darbe olunca da coşkuyla selamlamıştı.

SIKIYÖNETİM OLUNCA ILICAK: MERHABA ASKER

Aralık 1978’de 13 ilde sıkıyönetim ilan edildi ve Ilıcak’ın başyazarı olduğu Tercüman gazetesi, "13 ilde sıkıyönetim yürürlüğe girdi. Huzura susamış milletimiz yürekten sesleniyor: Merhaba asker...” yazdı.

Ilıcak’ın 12 Eylül öncesi darbeye zemin hazırlama faaliyetleri ‘merhaba asker’ diyip sıkıyönetim komutanlarının önünde selam durmaktan ibaret değil.

BİR GÜN ORDU GELİR GÖLGE ETME DEYİVERİR

Ilıcak, bu tarihten sonra darbeye zemin oluşturma faaliyetlerine köşe yazılarıyla tam gaz devam etti:

“Bir, iki, üç... Ama bir gün gelir ordu, madem tek başına beceremiyorsun, şöyle çekil kenara çekil de gölge etme deyiverir.”

“Bırakalım ikinci sınıf meselelerle hükümet uğraşsın, halkta antipati doğacaksa, o üzerine çeksin. Yıpranacaksa ordu değil, siyasi iktidar yıpransın. Zira iktidarların alternatifi her zaman bulunur ama silahlı kuvvetlerimiz tek ve alternatifsizdir.”

MUHTIRAYA METHİYELER DÜZDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri, 27 Aralık 1979’da, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’e, Genelkurmay Başkanı Kenan Evren imzalı bir mektup yollamış ve ekinde de kuvvet komutanlarının hepsinin imzasını taşıyan bir muhtıra vermişti.

Muhtıra 2 Ocak 1980’de Korutürk tarafından kamuoyuna açıklandı, ardından 24 Ocak kararları geldi. Türkiye darbeye doğru giderken Nazlı Ilıcak, muhtıraya methiyeler düzdü:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin er geç müdahale edeceğini bilmeyen yok gibiydi... İnönü’nün 1960 öncesi sarfettiği bir cümleyi hatırlatalım: ‘Şartlar tamamlanınca ihtilal meşru olur.’ (...) Anarşi, halkta bir otorite özlemi yaratmıştı. Nitekim sıkıyönetim birçok kesimde sevinçle karşılandı.”

12 EYLÜL DARBE DEĞİL

Ilıcak, darbeden İki gün sonra 12 Eylül’ün bir darbe olmadığını ileri sürerek, darbeyi meşrulaştırma girişiminde bulundu:

“12 Eylül bir darbe değildir, diyen Orgeneral Kenan Evren’e tamamiyle katılıyoruz. 12 Eylül ne bir darbedir, ne de bir ihtilâl.”

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : nazli-ilicak_darbe
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali