McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Eylül 2014, Cumartesi 01:30 tarihinde eklendi. 661 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Erdoğan ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, başta IŞİD konusu olmak üzere Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma ziyareti kapsamında özel uçakla Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da yer aldı. Görüşmede, IŞİD'e karşı oluşturulacak koalisyonda Türkiye'nin ne gibi bir rol üstleneceği konusu ele alınacak.

ÇAVUŞOĞLU - KERRY GÖRÜŞMESİ

Kerry, çalışma ziyareti kapsamında geldiği Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bakanlıkta biraraya geldi. Kerry ve Çavuşoğlu, ikili görüşme öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı kısa açıklamada, Kerry'yi bölge ziyareti kapsamında geldiği Ankara'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. John Kerry ile bir hafta içerisinde 3 kez yüzyüze, en az 3 kez de telefon ile görüştüklerini belirten Çavuşoğlu, "Gündemdeki konuları biliyorsunuz. Bölgesel konular, zorluklar ve tehditler... Irak ve Suriye'yi takip ediyorsunuz" diye konuştu.

Çavuşoğlu bu konuların yanı sıra ikili ilişkiler ile Kıbrıs, Ermenistan, Ukrayna ve Ortadoğu'daki ateşkes ve barış sürecini de ele almayı arzu ettiklerini ifade etti. Çavuşoğlu daha sonra John Kerry'ye yönelerek, "John, Türkçe ve İngilizce sen de birşeyler söylemek ister misin?" diyerek sözü Kerry'ye bıraktı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry de Türkiye'de bir kez daha bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kerry, Türkiye ve ABD'nin NATO içerisinde önemli ortaklar olduğunu belirterek, "Libya'dan tutun da Mali'ye kadar, Afrika Burnu'ndan Ortadoğu'ya kadar ve şu anda elbette ki Irak'taki konular hepimizi ilgilendiriyor. Konuşacak çok şeyimiz var" dedi.

Yeniakit

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali