McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Eylül 2014, Cumartesi 16:24 tarihinde eklendi. 1680 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Valisinden köylüye akıl almaz bir öneri

Edine Valisi Dursun Ali Şahin’den köylünün isteğine skandal bir öneri.
Edirne Valisinden köylüye akıl almaz bir öneri Edirne Valisinden köylüye akıl almaz bir öneri

 

Edine Valisi Dursun Ali Şahin’den köylünün isteğine skandal bir öneri. 

 

“YOLUNUZU KENDİNİZ YAPIN!”

 

Edine Valisi Dursun Ali Şahin’den köylünün isteğine skandal bir öneri. Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Harmanlı köyüne ziyarete giden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’den skandal açıklama. Uzunköprü Harmanlı köyü sakinleri Validen köy yolunun yapılması talebinde bulundu validen köy halkına çok ilginç bir öneri geldi. Vali Şahin, “yolunuzu kendiniz yapın” dedi.

 

 

 

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Harmanlı köyünün yolları toz toprak içerisinde. Defalarca yollarının yapılması için başvuran köylü yıllardır olumlu bir netice alamadı. En son Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız’ın köyü ziyareti sırasında fırsat bulan köy sakinleri yollarının yapılması için tekrar talepte bulundu valinin köylüye önerisi ise vatandaşları şoke etti. Vali kendi ‘aranızda 600 bin TL para toplayın yolu yapalım’ dedi. Valinin bu skandal önerisine köy halkı tepki gösterdi.

 

ARANIZDA 600 BİN TL TOPLAYIN

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız’ın Harmanlı köyü ziyaretinde “Aranızda 600 bin TL toplayın yolunuzu yapalım” şeklindeki skandal açıklamalarını belgeleyen tutanakta şu ifadeler yer alıyor, “ 21 Ağustos 2014 günü Uzunköprü Harmanlı köyünde toplanıldı. Toplamayı il valisi Dursun Ali Şahin Özel İdare Genel Sekreteri Muhammed Öztürk, Yol Şube Müdürü Fikret Akyüz Kaymakam Kemal Yılmaz ve köy muhtarları Harmanlı Köy Muhtarı Nejdet Dikim hazır bulundu.” Tutanakta ayrıca bazı kooperatiflerin vermesi gereken ücret ve geri kalanın ise köy halkından toplaması gerektiği yönünde bilgiler yer alıyor. Tutanağın altında ise Vali Dursun Ali Şahin, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız ve Harmanlı Köyü Muhtarı Nejdet Dikim’in imzaları yer alıyor.

 

DEVLET YOL YAPMAK İÇİN BİZDEN PARA İSTEDİ

 

Bu akıl almaz öneri karşısında şaşıran köylü oldukça tepkili. Harmanlı köyü sakinlerinden A.T. “bizim köy yolu oldukça işlek bir yol. Burada maden ocakları olduğu için çok araç gidip geliyor. Biz yıllardır başvuru yapıyoruz yolumuz yapılsın diye. Ama bir türlü sonuç alamadık. En son vali geldi bizde umutlandık. Vali ise aranızda para toplayın yolu yapalım deyince hepimiz şok olduk. Biz vergimizi veren bir halkız. Devletin görevi olan yolumuzu bile yapmayacaksa neden var ki” dedi.

 

TOZDAN ELBİSELERİMİZİ SEREMİYORUZ

 

Köy sakinlerinden Ü.G ise; çamaşırlarımızı yıkıyoruz kuruması için dışarı asamıyoruz. Yol çok işlek olduğu için toz topraktan çamaşırlarımız kirleniyor. Bahçelerimizde, kahvelerimizde bile oturamıyoruz. Temiz havaya hasret kaldık. Vali bey gelince umutlanmıştık. Ama valinin aranızda para toplayın yolunuzu yapalım deyince hepimiz şok olduk. Devlet yol yapmayacaksa ne işe yarar. Birde eğer parayı şimdi toplasak bile vali ancak seneye yol yapımına başlarız diyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz köyümüze düzgün bir yol yapsınlar” şeklinde konuştu.

 

KAYMAKAMIN RESMİ SİTESİNDEKİ DUYURU

 

Harmanlı köyü ziyaretini Uzunköprü Kaymakamlığı resmi sitesinde şöyle duyuruyor “ Valimiz Sn. Dursun Ali Şahin 21 Ağustos 2014 günü ilçemize bağlı Harmanlı Köyünü ziyaret etti. Sn. Valimize beraberinde Özel İdare Genel Sekreteri Muhammed Öztürk, Yol Şube Müdürü Fikret Akyüz  de eşlik etti. İlçe Kaymakamımız Kemal Yıldız, kurum amirleri, il genel meclisi üyelerimiz ve köy halkıyla yapılan görüşmelerde özellikle köy yollarıyla ilgili sıkıntılar dile getirildi.” Harmanlı köyü ziyaretini sitesine taşıyan kaymakam köy yolları ile ilgili sıkıntıları konuştuklarına yer vermiş fakat köylüden para istediklerini belirtmemesi gözlerden kaçmadı.

 

 

milligazete

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali