McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 26 Ağustos 2014, Salı 19:26 tarihinde eklendi. 631 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

IŞİD protestosunda hadis okudu

Norveç'te, terör örgütü IŞİD'in saldırı ve katliamları, Başbakan Erna Solberg, İslami kuruluşlar, kilise temsilcileri ve siyasi parti liderlerinin de katıldığı yürüyüş ve mitingle protesto edildi. Protestoda Başbakan Erna Solberg'in bir hadis-i şerif okuyarak, IŞİD'in İslam'ı temsil etmediğini söyledi
IŞİD protestosunda hadis okudu

Başkent Oslo'nun Grönland semtinde akşam saatlerinde başlayan yürüyüşe, farklı dinlere mensup yaklaşık 7 bin kişi katıldı. IŞİD ile bu terör örgütünün destekçisi olduğunu açıklayan Norveç'teki "Profetens Ummah" adlı dernek aleyhine sloganlar atan protestocular, Norveç Parlamentosu önüne kadar yürüdükten sonra burada konuşmalar yapıldı.

Burada düzenlenen mitinge Başbakan Erna Solberg, anamuhalefetteki İşçi Partisi Genel Başkanı Jonas Göhr Störe, Oslo Kilisesi Temsilcisi May-Anne Grasaas, İslami Çatı Kuruluşu IRN'nin Genel Sekreteri Mehtab Afsar ve din adamları katıldı.

"İslam bu aşırı gruplar yüzünden yanlış anlaşılıyor"

 

IRN adına konuşan Mehtab Afsar, İslam'ın, IŞİD gibi aşırı gruplar yüzünden yanlış anlaşıldığını belirterek, bugünkü yürüyüşün aradaki farkı ortaya koyduğunu ifade etti.

Aşırılıkların her toplumda olduğunun altını çizen Afsar, "iki hafta önce başörtüsü kullanmaya başlayan kızım okulundaki öğretmen tarafından hakarete uğradı. Herkesin bu konuda önyargılardan kurtulması gerekiyor" diye konuştu.

Başbakan Hadis-i Şerif okudu

 

Norveç Başbakanı Solberg de aşırılıklara karşı mücadele edileceğinin altını çizerek, kürsüden Hadis-i Şerif okudu. "Sizden biriniz bir kötülük gördüğünde bunu eliyle değiştirsin, şayet buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin. Bu da imanın en zayıf noktasıdır" Hadis-i Şerifi'ni okuyan Solberg, bu gösteriye çok sayıda Müslüman'ın katılmasının, IŞİD'in İslam'ı temsil edemeyeceğinin bir kanıtı olduğunu kaydetti.

Başbakan Solberg'in ardından İşçi Partisi Genel Başkanı Störe de kısa bir konuşma yaptı.

Kürsüde konuşanlardan Faten Mehdi el-Hüseyni adlı genç kız, kafa kesme ve tecavüzün İslamiyet ile ilgisi bulunmadığını belirterek, "Bunu destekleyenler de Peygamber ümmeti değil şeytanın takipçisi olabilir" dedi.

Suudi Arabistan ve Bosna Hersek'ten din adamlarının da konuşmalar yaptığı protestoya katılanlar, "Kelimelerle kazan, silah ve şiddetle değil", "IŞİD'e hayır", "İslam adına yapmayın" ve "Terörizme hayır" sloganları attı.

Norveç basınının yoğun ilgi gösterdiği gözlenen protesto, olaysız sona erdi.

 

 

A.A

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali