McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 26 Ağustos 2014, Salı 16:18 tarihinde eklendi. 949 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turizmde inanılmaz vurgun! Sahte siteyle tatil satmışlar

Turizm dünyası tatilmanya vurgununu konuşuyor. Tatilcilerin savcılıklara sunduğu dilekçeler ise rezervasyonların, yıldızlı oteller adına hazırlanan sahte internet siteleri üzerinden yapıldığını ortaya çıkardı. TTM Turizm unvanı ile www.tatilmanya.com isimli internet sitesi üzerinden faaliyet gösterip yüzlerce tüketici tarafından dolandırıcılıkla suçlanan seyahat acentesinin yıldızlı turizm tesisleri adına sahte internet siteleri oluşturup, site kanalıyla yayınlanan telefonlar üzerinden rezervasyon kabul ettiği ortaya çıktı.
Turizmde inanılmaz vurgun! Sahte siteyle tatil satmışlar

İnanılmaz dolandırıcılık yöntemi taksit ve erken rezervasyon indiriminin cazibesine kapılarak Türkiye’nin değişik yerlerindeki otellere rezervasyon yaptıran mağdurların Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), tüketici dernekleri ve savcılıklara yazılan şikâyet dilekçelerinde ayrıntıları ile anlatıldı.

SAHTE SİTELER HAZIRLANDI

Tatil hayali ile zaman ve paralarını kaybeden tüketicilerin şikayet dilekçelerine yansıyan ifadelere göre tatilcileri dolandırıcıların tuzağına düşüren yöntem şu şekilde işletildi:

Söz konusu firma iddiaya göre Bodrum, Alanya, Kemer, Side, Kuşadası, Çeşme gibi tatil bölgelerindeki yıldızlı otellerin sahte internet sitelerini hazırladı.

TATİLMANYA VURGUNU

 

ONLİNE ÖDEME

Arama motorları üzerinden ucuz otel arayan tüketiciler bu siteler üzerindeki telefonları arayarak rezervasyon talebinde bulundu. Telefondaki kişi rezervasyon işlemlerinin Tatilmanya tarafından yürütüldüğünü belirterek kişilerin rezervasyon ve kredi kartı bilgilerini alıp tatil bedelini online olarak tahsil etti.

PARA İDADESİ YAPILMADI

Tüketiciye ise mail yolu ile otele giriş belgesi ve satın alma sözleşmesi gönderildi. Ancak otel girişine 2-3 gün kala tüketiciler sabit bir numaradan aranarak, “Rezervasyon yaptırdığınız otelde gıda zehirlenmesi şikâyetleri aldık. Bu nedenle rezervasyonunuz iptal edildi. Paranız 7-14 gün içinde iade edilecek” bilgisi verildi. Ancak aylar geçmesine rağmen para iadeleri yapılmayınca dolandırıcılık yöntemi deşifre oldu.

TADİLATTAYIZ DEDİLER

Söz konusu firma tarafından dolandırıldığını belirten Aytaç Avcı, “Rezervasyon yaptırdığım otelin çakma sitesini kurmuşlar. Böyle bir şey nasıl olabilir? Üstelik benimle irtibata geçen sözde yetkililere, ‘Merkeziniz kapatılmış’ dediğimde, ‘Kusura bakmayın tadilattayız’ yanıtı veriyorlar. Bu resmen nitelikli dolandırıcılık” dedi.

ARAMA YAPTIM O ÇIKTI

Antalya’da 08-15 Ağustos tarihleri arasında Grand Beauty Otel’de tatil yapmak için internet üzerinden araştırma yaptığını söyleyen bir başka mağdur Berk Başol yaşadıklarını şöyle anlattı: “Google’a otelin ismini yazdım ve ekrana çıkan www.grandbeautyotel.com linkini tıkladım. Siteden edindiğim telefonu arayınca karşıma tatilmanya çıktı. Rezervasyon yaptırıp online ödeme yaptım.

SUÇ DUYURUSU YAPTIM

Tatil gününe 2 gün kala şirketten beni arayıp, ‘Otelde gıda zehirlenmesi şikâyetleri aldık. Rezervasyonunuz iptal edildi’ dediler. Ancak yaptığım ödemeyi geri alamadım. Zaten otelin sitesi de sahteymiş. Otelin gerçek sitesinden edindiğim telefonu aradığımda adıma hiçbir şekilde rezervasyon yapılmadığını öğrendim, savcılığa suç duyurusunda bulundum.”

OTELLER ŞAŞKIN

Yaşananları doğrulayan Grand Beauty Otel Müdürü Sedat Tamgüler, “Maalesef otelimizin sahte sitesini yapıp onlarca insanı dolandırmışlar. Başka otellere de aynısı yapılmış ve vurgun yapılan para miktarının 5 milyon olduğu söyleniyor. İnsanlar hala gecenin 3’ünde buraya gelip rezervasyonlarının olduğunu söylüyor. Ancak bizim tatilmanya ile hiçbir anlaşmamız yok. Biz de konuyu yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

suzun@hurriyet.com.tr

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : vurgun otel tatil
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali