McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 24 Ağustos 2014, Pazar 18:32 tarihinde eklendi. 1173 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

12.Uluslararası Keşan Belediyesi Satranç :Turnuvanın şampiyonu Türkmenistan’dan Odeev Handszar oldu

Keşan Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ve Şapçı Prestige Hotel, Otel Ağadayı, Otel Saros, Taşkın Otel, Linda Otel, Fidanoğlu İnşaat, Nur Yapı, Zengin İnşaat, D.M.R. İnşaat, Remsa Group İnşaat, Elit Yapı da, Gölpark Outlet’in de sponsor olduğu 18-23 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen ve Türkiye’den 223, Gürcistan’dan 5, Azerbaycan’dan 2, Suriye’den 2, İran’dan 1, Irak’dan 1, Ürdün’den 1, Türkmenistan’dan 1, ABD’den de 1 sporcu katıldı. Yani toplamda 9 ülkeden 14’ü yabancı sporcu olmak üzere 237 sporcunun katıldığı 12.Uluslararası Satranç Turnuvası 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü yapılan ödül töreni ile sona erdi.
      12.Uluslararası Keşan Belediyesi Satranç :Turnuvanın şampiyonu Türkmenistan’dan Odeev Handszar oldu

  

 

-          

 

 

Saat 15.30’da Kokteyl ile başlayan ödül törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FİLE Asbaşkanı Gülkız Tulay,Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,Belediye Meclis Üyeleri Feridun Tümer ve Mitat Beyazoğlu ile turnuvaya katılan oyuncular ve hakem heyeti katıldı.

 Kokteylin ardından konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, böyle bir turnuvayı düzenleyerek bir çok sporcuyu Keşan’da görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek “Her geçen yıl bir yıl öncesinden daha iyi bir turnuva düzenlemek için gerekli çalışmaları yapıyoruz.Bu yılki turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza  ve teknik heyetimize turnuvayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Turnuvamızda gerçekten çok güzel sergilenen ve önemli usta oyuncuların yer aldığı maçlar oldu.Keşan içersinden katılan sevgili hemşehrilerimiz ve çocuklarımız oldu.Keşanlı satranççıların böyle bir turnuva tecrübesi yaşamaları çok önemlidir.Umarım ki Keşan’da da gelecek yıllarda çok daha üst düzeyde satranççılarımız yetişecektir.Dereceye girenlere şimdiden tebrik ediyorum.Burada sadece dereceye girmek önemli değil.Tecrübe kazanmak ve böyle usta oyuncularla bir arada bulunmak bile çok önemli.Önümüzdeki yıl tekrar sizlerle görüşebilmek dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Bu arada böyle bir organizasyonda bizlere destek olan federasyon yönetim kurulumuza , hakemlerimize ve özellikle bgün aramızda olan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımız Gülız Tulay hanıma da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Özcan’ın ardından söz alan Tulay’da, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden turnuvalar yapıldığını anca bu turnuvalardan en güzellerden birinin de Keşan turnuvası olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi.

“Bu yıl 12.gerçekleştirilen bu turnuvamıza emeği geçen tüm hakem arkadaşlarımıza ve belediye personelimize, sayın belediye başkanımıza ve turnuvaya katılan tüm sporcularımıza bizzat teşekkür etmek için bugün Keşan’da aranızda oldum.Gördüğüm bu tablodan gerçekten çok mutluyum.Büyük memnuniyet duyuyorum.12.Uluslararası Keşan Satranç Turnuvası’nı bugün noktalıyoruz ama ben umut ediyorum ki sayın başkanımızın desteğiyle daha geniş katılımlı, çok daha iyi turnuvalar düzenleyeceğiz.Bu yıl ki satranç takvimimiz çok yoğundu, bu turnuvanın tarihini, sayın başkanımız ve diğer arkadaşlardan rica ederek tam iki kez değiştirdik, değiştirmek zorunda kaldık.Gösterdikleri bu incelikten dolayı ben ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum.Böyle güzel ve özverili çalışmaları gördükçe ben mutlu oldum.Hepinize saygılarımı sunuyor teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FİLE Asbaşkanı Gülkız Tulay’a, turnuvaya verdikleri katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

Başhakem Fatma Yılmaz ve Başhakem Yardımcısı Emin Yasa Altun’un plaketlerini de Keşan Belediye Meclis Üyesi Feridun Tümer takdim etti.

Ardından turnuvada görev yapan ), İlker Sarıtekin (Hakem), Ebru Duygun (Hakem), Hasan Akçay (Hakem), Derya Özkan (Hakem), Murat Altınal (Hakem), Rıdvan Bilgin (Hakem),Mustafa Alcan (Hakem), Bile İbrahim Özel (Hakem), Emin Yasa Altun (Gözlemci), Melih Çiçek (Canlı Yayın Görevlisi)’e de plaketleri de Keşan Belediye Meclis Üyesi Mitat Beyazoğlu tarafından verildi.

Turnuva Koordinatörü Rafet Gülmez’e plaketi Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın tarafında takdim edildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FİLE Asbaşkanı Gülkız Tulay, turnuvaya verdikleri desteklerden dolayı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’a  ve Turnuvanın başhakemi Fatma Yılmaz’a Türkiye Satranç Federasyonu adına plaketlerini takdim etti.

Daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından bu yılki turnuvaya  sponsor olan, Şapçı Prestige Hotel, Otel Ağadayı, Otel Saros, Taşkın Otel, Linda Otel, Fidanoğlu İnşaat, Nur Yapı, Zengin İnşaat, D.M.R. İnşaat, Remsa Group İnşaat, Elit Yapı da, Gölpark Outlet firması yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür ederek plaketlerini sundu.

Ardından genel sıralamada dereceye giren 10 sporcuya ödülleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından ve diğer ödüllerde Keşan Belediye Meclisi Üyeleri Feridun Tümer ve Mitat Beyazoğlu ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu  tarafından verildi.

Genel klasmanda ilk sırayı Türkmenistan’dan Odeev Handszar alırken ikinciliği Gürcistan’dan Chıgladze Iveri ve üçüncülüğü de yine Gürcistan’dan Qupradze Gıga kazandı.

Turnuvada en küçük spprcu ise 7 yaşındaki Nail Odabaşı ve en yaşlı sporcu da 64 yaşındaki Mekan Geldymuradov seçildiler.

Toplam 1 bin 500 TL ödül dağıtılan yarışmada dereceye giren sporcular ve kazandıkları ödüller şöyle;

   

GENEL SIRALAMA

 
 

T

NAME

FED

POINTS

PRIZE (TL)

 

1

GM

ODEEV HANDSZAR

TKM

2000

 

2

IM

CHIGHLADZE IVERI

GEO

1500

 

3

IM

QUPRADZE GIGA

GEO

1250

 

4

IM

SEMIEV SUHRAB

TKM

7

1000

 

5

 

AĞDELEN HÜSEYİN CAN

TUR

7

750

 

6

FM

MOHANNAD FARHAN

JOR

600

 

7

IM

MORCHIASHVILI BACHANA

GEO

500

 

8

 

CHKHAIDZE NIKOLOZ

GEO

450

 

9

 

GRIGORIEV ARMEN

GEO

400

 

10

CM

BAĞLAN ESAT

TUR

350

 

11

FM

AL-KHATTAB G. M. ALİ AJMED

IRQ

300

 

12

 

ZOR ALBER KADİR

TUR

250

 

13

 

KUMSIASHVILI NIKOLOZ

GEO

200

 

EN İYİ TÜRK OYUNCU

 
 

T

NAME

FED

POINTS

PRIZE (TL)

 

1

 

AĞDELEN HÜSEYİN CAN

TUR

7

1000

 

2

CM

BAĞLAN ESAT

TUR

800

 

3

 

ZOR ALBER KADİR

TUR

500

 

4

 

ERERDEM GANİ EREN

TUR

350

 

5

 

RZAYEV ASKAR ALİAKBAR

TUR

6

250

 

6

 

YANIK MURAT

TUR

6

200

 

EN İYİ TÜRK KADIN SPORCU

 
 

T

NAME

FED

POINTS

PRIZE (TL)

 

1

 

MELİSA BİRGELİR

TUR

400

 

2

 

HAYRÜNİSA ŞAHİN

TUR

5

250

 

EN İYİ 16 YAŞ ALTI VE GRUBU TÜRK SPORCULAR

 
 

T

NAME

FED

POINTS

PRIZE (TL)

 

1

 

AĞDELEN HÜSEYİN CAN

TUR

7

1000

 

2

 

YANIK MURAT

TUR

6

700

 

3

 

TARLABAŞI EMİRHAN

TUR

6

500

 

4

 

UĞUR CAN ATAKAN

TUR

6

400

 

5

 

ÖZGÜR TİBET KAĞAN

TUR

6

300

 

6

 

ÖZGÜR İSA

TUR

6

250

 

7

 

KÜÇÜKSARI KAAN

TUR

200

 

8

 

SENSAY EMİN

TUR

150

 

EN İYİ 12 YAŞ VE ALTI TÜRK SPORCULAR

 
 

T

NAME

FED

POINTS

PRIZE (TL)

 

1

 

TARLABAŞI EMİRHAN

TUR

6

500

 

2

 

ÖZGÜR İSA

TUR

6

350

 

3

 

KÜÇÜKSARI KAAN

TUR

250

 

4

 

GÜNDÜZ UMUT ERDEM

TUR

150

 

5

 

KARAOĞLAN DORUK

TUR

150

 

6

 

KOÇ DOĞAN MEHMET

TUR

5

100

 

7

 

ŞAHİN HAYRUN NİSA

TUR

5

100

 

8

 

ŞEN İREM

TUR

5

100

 

EN İYİ 10 TÜRK SPORCU

 
 

T

NAME

FED

POINTS

PRIZE

 

1

 

KARAOĞLAN DORUK

TUR

Chess Set

 

2

 

DURAN ESMA DOĞA

TUR

5

Chess Set

 

3

 

BATMAZ ONUR UTKU

TUR

5

Chess Set

 

4

 

ERSÖZ EFE EMİR

TUR

5

Chess Set

 

5

 

AYENGİN AHMET ÇAĞRI

TUR

4

Chess Set

 

6

 

YAVUZ EFE METEHAN

TUR

4

Chess Set

 

7

 

ÇEKLİ CEM

TUR

4

Chess Set

 

8

 

SARGINALP TUNA

TUR

4

Chess Set

 

9

 

KARASAKAL DENİZ

TUR

4

Chess Set

 

10

 

CİRİT UĞUR

TUR

Chess Set

 
   

 

En Genç Sporcu

Nail Odabaı ( 7) -Madalya

 

En Yaşlı Sporcu

 

Mekan Geldymuradov (64)-Madalyam

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali