McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Ağustos 2014, Cumartesi 21:38 tarihinde eklendi. 1031 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tasarruflu Ampülünüz Kırılırsa Ne Yapmalısınız Apex Uyardı

Tasarruflu Ampülünüz Kırılırsa Ne Yapmalısınız Apex Uyardı

Tasarruflu ampullerin yaydıkları radyasyon sebebiyle her odada tercih edilmemesi gerektiğini bildiren APEX TEKNİK yetkilileri “Tasarruflu ampuller ancak yüksek tavanlı odalarda yahut başımızdan en az 50-60 cm yukarıda kalacak şekilde kullanıldığında olumsuz etkileri en aza indirilebilir.”  çocuk odaları ve çalışma masalarında bu tür ampullerin asla kullanılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

TASARRUFLU AMPÜLÜNÜZ KIRILIRSA NE YAPMALISINIZ

·         Kırılan ampulden havaya saçılan tozu solumamaya çalışın ve derhal bir pencere ve kapı açıp 15 dakika odayı havalandırın.

·         Kırık ampul parçalarına dokunmadan ve basmadan odayı terk edin.

·         Odayı havalandırdıktan sonra kırıkları temizlemek için kesinlikle elektrikli süpürge kullanmayın, elektrikli süpürge ampul kırıldıktan sonra yere dökülen civanın tekrar havaya karışmasına ve solumanıza sebep olur.

·         Temizlik için sadece süpürge ve faraş kullanılmalıdır. Kırık parçaları ıslak mendil veya yapışkan bir bantla toplamanız ve doğrudan teninize temas ettirmemeniz gerekmektedir.

·         Topladığınız parçaları bir poşetin içine koyup poşetin ağzını sıkıca kapatın ve belediyenin özel olarak hazırladığı pil veya tehlikeli atık kovalarına koyun.

 

Civa zehirlenmesi hakkında http://www.populerbilim.com.tr/arsiv/0602/b01.htm adresinden bilgi alabilirsiniz.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali