McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Temmuz 2014, Cuma 16:14 tarihinde eklendi. 959 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsrail 2020’de yok olacak

Yahudi Profesör Arnon Sofer, nüfusun bu şekilde devam etmesi halinde İsraillilerin Filistinliler karşısında azınlıkta kalacağını ve 2020’de yok olacağını söylemiş.
İsrail 2020’de yok olacak

Filistin Merkez İstatistik Bürosunun açıkladığı 2012 rakamlarına göre ise Filistinli ve İsrailli sayısı 6’şar milyonla eşitlenmiş durumda. Nüfus artış hızının bu şekilde devam etmesi halinde İsrail yakın tarihte azınlık duruma düşecek. İsrail’in bundan korktuğu ve baskılarla Filistinlileri çevre ülkelere göçe zorladığı, bununla beraber ülkesine yurtdışındaki Yahudileri göç ettirdiği belirtiliyor.

‘İSRAİL İÇİN YOK OLUŞ BAŞLAYACAK’


2001 yılında Hayfa Üniversitesi’nde görev yapan İsrailli Prof. Arnon Sofer, o dönem İsrail Parlamentosu Dışilişkiler ve Savunma Komitesi’ne verdiği brifingde, 2020 yılında İsrail ve Filistin topraklarında Yahudilerin azınlıkta kalacağını belirterek, “İsrail nihai sınırlarını belirlemez ve Filistinlilerle bir ayrıma gitmezse var olma krizine girilecek. Son derece endişeliyim. Bu soruna bir çözüm bulunmazsa bir yok oluş yaşanacak. Önlem alınmazsa 19 yıl sonra İsrail yok olur” ifadelerini kullanıyor.

NÜFUS 2012’DE EŞİTLENDİ

Filistin Merkez İstatistik Bürosunun açıkladığı 2012 yıl sonu rakamlarına göre ise Filistinliler ile İsraillilerin nüfusu aynı. Söz konusu istatistiğe göre, İsrail’deki Yahudilerin sayısı 6 milyonken Filistinlilerin toplam sayısı da 6 milyon.

Filistin’in 6 milyonluk nüfusu şu şekilde dağılıyor: Batı Yaka’da 2 milyon 700 bin, Gazze’de 1 milyon 700 bin ve İsrail’de de 1 milyon 600 bin İsrail vatandaşı Filistinli bulunuyor.

İSRAİL AZINLIK DURUMA DÜŞÜYOR

Resmi açıklamalara göre Filistin’de nüfus artış hızı yüzde 3,5 civarında iken İsrail’de artış hızı ise sadece yüzde 1,5 civarında seyrediyor. İki ülkenin nüfus artış hızlarının bu şekilde devam etmesi halinde ise İsrail ve Filistin’in olduğu coğrafyada, İsrailli profesörün 2001 yılında dediği gibi İsrailliler azınlık duruma düşecek.

NÜFUSU ARTIRMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR

İsrailli yetkililer ise artan Filistinli nüfusundan korktukları için; savaş ortamı oluşturarak, insanları evlerinden zorla çıkararak veya çeşitli baskılarla Filistinlileri çevre ülkelere göçe zorluyor. Bu sayede İsrail, hem Filistinlilerin nüfusunu dengeliyor hem de Filistinlilerden boşalan yerlere, İsrail vatandaşlarını yerleştirerek topraklarını genişletiyor.

DÜNYADA 12 MİLYON FİLİSTİNLİ VAR

Filistinlilerin dünya genelindeki nüfusu ise 12 milyonu aşıyor. İsrail, Batı Yaka ve Gazze Şeridindeki 6 milyon Filistinliye ek olarak, Ortadoğu’da 5 milyon 500 bin Filistinli daha yaşıyor. Filistin topraklarını terketmek zorunda kalarak bugün Suriye, Ürdün ve Lübnan’daki mülteci kamplarında yaşayan 5 milyon 500 bin Filistinli var. Onların dışında Avrupa ve Amerika kıtasının değişik ülkelerinde yaşayan 655 bin Filistinlinin eklenmesiyle dünyadaki Filistinli nüfusu 12 milyonu aşıyor.

Yeniakit

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali