McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Temmuz 2014, Çarşamba 14:41 tarihinde eklendi. 857 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Yağmura Teslim Oldu

Edirne’de gece saatlerinde başlayan yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi
Edirne Yağmura Teslim Oldu

 

 

Meteorolojinin bölge için uyarısını verdiği yağış gece 03.00 sıralarında etkisini gösterdi.

 

Sabah saatlerinde etkisini artıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İşine gitmek üzere evine çıkan insanlar yağmura tutuldu bazıları araçlarında mahsur kaldı, çekicinin yardımı ile kurtarılmayı bekledi.  Etkisini gittikçe artıran yağmur nedeniyle cadde ve sokakları Göle çevirdi. Aşırı yağış nedeniyle şehir merkezinde bulunan bazı cadde ve sokaklar trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı Koca Sinan mahallesinde saatlerce kurtarılmayı bekleyen araçlara rastlandı.

 

 

 

Cadde üzerindeki apartmanların bahçelerine su girmeye başlaması üzerine vatandaşlar, alt katlara su girmemesi için kum torbalarıyla önlem almaya çalıştı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'de meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından arama, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüğünü kaydetti.

 

Edirne Valiliğinden, dün gece başlayan sağanak yağışla birlikte bazı ilçelerde yaşanan sel ve su taşkınlarıyla ilgili yapılan açıklamada, "16 Temmuz 2014 tarihinde saat 03.30 sıralarında Edirne ili Uzunköprü ilçesinde ve çevresinde meydana gelen yoğun yağış nedeniyle Kırcasalih-Uzunköprü il yolu ve Çakmak- Sığırcılı köy yolu ulaşıma kapanmıştır. Uzunköprü ilçesine bağlı Aslıhan köyünde 1 adet kerpiç ev yıkılmış ve herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih, Aslıhan, Sığırcılı, Meşeli, Çakmak, Kuzucu köylerinde yoğun yağış nedeniyle bazı evleri su basmıştır. Kırcasalih- Sığırcılı köyleri arasındaki arazide 2, Kırcasalih'te 2 Aslıhan köyünde ağaçta mahsur kalan vatandaşlar ve AFAD ekiplerince kurtarılmıştır. Ayrıca, su baskını olan bölgelerde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri 3 bot, toplam 12 personel ile birlikte 3 ayrı ekip halinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Yağışların bu gün saat 18.00'a kadar süreceği tahmin edilmektedir" denildi.

 

"ARAMA KURTARMA EKİPLERİMİZ ARALIKSIZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR"

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Arama kurtarma ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir. Uzunköprü ilçesi Meşeli, Sığırcılı ve Aslıhan köylerinde mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılmıştır. Çakmak-Sığırcılı yolu araç ulaşımına henüz açılamamış olup, Edirne-Uzunköprü yolunda herhangi bir ulaşım sıkıntısı yaşanmamaktadır" dedi.

 

 

Foto : D.Girgin

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali