McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Temmuz 2014, Cumartesi 17:26 tarihinde eklendi. 1233 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şallı : Vız Vız Arılar Ne Yapacak

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı Yaptığı Açıklamda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir biçimde hızlı tren misali dönüşümün yaşandığını görmekteyiz.Peki neden?.Yeni Dünya düzeni altında,küresel sermayenin büyümesi,küresel ağları oluşturmuştur. Açılım politikaları yıllardır içinde ulusal devlet anlayışı,Türk Milliyetçiliği düşüncesi altında ilerliyordu.Ta ki, birileri arı kovanına çomak sokmakla bir iş yörüngesinden çıkmış duruma gelmiştir .Arı kovanında bulunan arılar başladı “VIZ,VIZ “ diye bağırmaya … Kürtler var olan siyasi uygulamalardan şikayet ediyor, eşit yurttaşlık talebinde bulunuyor. Aleviler, Süryaniler, kafkaslar, Lazlar,çerkesler kendi sorunlarına özgü hak talebinde bulunmaktadır.Dayanak: demokratik hak arayışı.Yaşanan bu dönüşüm sürecinde açılım politikalarından romanların da önü açılmıştır. Romanların varlığı ön plana çıkarılmasına karşın sorunların çözümüne ilişkin yeterli adımların atıldığını söyleyemeyiz.Kürtler yeni devlet,yeni bayrak düşüncesi altında ,bizler sadece sosyal politikalar üretilmesinin peşindeyiz.
Şallı : Vız Vız Arılar Ne Yapacak

 

 

 

           

 


Yeni Dünya düzenin de devletler için ulus kavramının ortadan kaldırılmasıdır. Bugün T.C.nin kaldırılması Abdullah Öcalan’ın isteği mi?.Yoksa Yeni Dünya düzeninin bir parçası mı?


Geldiğimiz süreç içinde belirli guruplar Ulusal bütünlüğü  savunanları ayrı gurubun içine sokup, ayrıştırma noktasına getirmişlerdir.Küreselciler-ulusalcılar…. Aşağıda yazılanları bu sermaye gurupları iyi okusun.


Balkan savaşında, Çanakkale savaşında ölenler neyin uğruna öldü. Boşuna mı yazdı büyük şair Mehmet Akif Ersoy şiirinin bir cümlesinde; “ ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!” diye.


Dün “Memleketimin  bir çakıl taşını vermem” düşüncesi bugün  Türkiye’de milyonlarca dönüm toprak satılır hale geldi.Türk Milliyetçisiyim diye gezinen simsarlar yabancılara toprak satışında aracılık yapmaktadır.Yere batsın sizin milliyetçiliğiniz.Yeni Dünya düzeni….sınırlar kalkacak Dünya halkları birleşecek.Bu oyunu biz “Arap Baharında” gördük.Gazeteci Hüsnü Mahalleyi çok severim.Dönemin içinde “kimse inanmasın Arap Baharı” diye bir şey yok Amerikan oyunu olduğunu söylemişti.”Arap Baharı kanlı kışa” döndüğünü tüm Dünya, gördü.Küresel oyunun bir parçası gerçekleşti.Bizdeki asıl meseleye gelince arı kovanına çomak sokulması sonucunda “VIZ,VIZ” diye bağıran arılar karşısında Ana arı ne yapacak?

 

 

 

                                                                               

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali