McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Temmuz 2014, Cumartesi 14:38 tarihinde eklendi. 891 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2. Milli Mücadele Samsun'dan başlıyor

Başbakan Erdoğan, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında yaptığı gibi ilk programlarını Samsun ve Erzurum’da gerçekleştirecek.
2. Milli Mücadele Samsun'dan başlıyor

İlk mitingini bugün Samsun'da gerçekleştirecek olan Erdoğan miting sonrasında Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıktığı yer olan Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu'nda 12 bin kişiyle iftar yapacak. Erdoğan'ın ikinci durağı ise yarın Erzurum olacak.Erdoğan'ın Köşk adaylığını açıklamasının ardında seçilmesine kesin gözüyle bakılırken bir taraftan da partinin yeni yönetiminin nasıl şekilleneceği tartışılıyor. 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi dolacak. Aynı gün yemin edecek olan Erdoğan'ın ardından Köşk'te devir teslim törenine katılması planlanıyor.

45 gün içinde kongre

Bu süre içinde Başbakanlığı ve seçilmiş cumhurbaşkanı ünvanını taşıyacak olan Başbakan Erdoğan'ın aynı gün Köşk'e çıkması ve Ak Parti içinden bir ismi hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor. Hükümet için başbakanın bu süreçte istifasıyla başbakan yardımcısının vekaletiyle gidecek ve başbakanın istifasıyla düşmüş olacak. Yeni cumhurbaşkanının hükümeti kurmakla görevlendireceği isimle birlikte yeni hükümetin aynı gün açıklanması ve görevine başlaması amaçlanıyor.

Seçime taşıyan isim olacak

AK Parti MKYK'sında da ele alınan plana göre yeni cumhurbaşkanının yapacağı görevlendirmenin ardından partinin olağanüstü kongreye götürülmesi sağlanacak. Tüzüğe göre, MKYK geçici genel başkan başkanlığında 45 gün içinde olağanüstü kongreyi toplanacak. Kongrenin muhtemel olma tarihi 14 Eylül Pazar günü olarak öngörüldü. Mevcut delegelerle kongreye gidilecek. Kongrede tek aday olacak. Genel başkan kimse büyük kongrede de seçilirse o başbakan olacak ve 2015 seçimlerine ülkeyi götürecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönmeyi kabul etmesi durumunda ise genel seçimlere Gül'ün başkanlığındaki bir Ak Parti'yle gidilmesi de gündemde.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali