McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Nisan 2014, Çarşamba 22:48 tarihinde eklendi. 667 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Keşan Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı.

30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından göreve gelen Keşan Belediye Meclisi ilk toplantısını 9 Nisan 2014 Çarşamba günü yaptı
Keşan Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı.

Saat 14.00’te Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan meclisin açılışında konuşan Özcan, tüm seçilen meclis üyelerini kutlayarak “Değerli meclis üyeleri değerli oda başkanları, değerli izleyenler sevgili basın mensupları Keşan Belediye Meclisi’nin 30 Mart yerel seçimlerinden sonra oluşan Belediye Meclisi’nin ilk olağan toplantısını açıyorum.Sayın meclis üyeleri önümüzdeki 5 yıl Keşan bizden görev bekliyor.Öncelikle seçilen tüm arkadaşları tebrik ediyorum.Daha önce mecliste olanları ve bir kez daha seçilen arkadaşlarımı da kutluyorum.Allah bizlere yardımcı olsun.Memleketimize iyi şeyler  yapmak  nasip etsin” dedi.

Gündeme geçilmeden önce 12. ve 13. Gündem maddeleri 3.gündem maddesinin arkasına alınması oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

1.Madde de Meclis 1.Başkanvekilliği’ne Ercan Ersoylu 2.Başkanvekilliği’ne Yılmaz Başol ile seçildi.

2.Madde de Meclis Katibi Asil üyeliklerine Nilüfer Erk Oğuz ve Yeşim Selimoğlu seçildiler.

3.Madde de yer alan Encümen Üyeliklerine Nilüfer Erk Oğuz ve Feridun Tümer seçildiler.

4.Madde de yer alan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine ise Ercan Ersoylu (CHP), Yeşim Selimoğlu (CHP) Bayram Şeker (CHP), Tolga Saltık (AKP) ve Mustafa Serbes (AKP) seçildiler.

Bu maddeden önce konuşan Özcan, yasa gereği en fazla opya sahip olan CHP’nin bu komisyonda 3 üye ile temsil edileceğini ardından en fazla oya sahip olan AKP’nin 2 üyeye sahip olabileceğini ancak mecliste yer alan MHP’nin tek üyesi bulunması nedeniyle AKP’nin bu üyeye de komisyonda yer verebileceğini belirterek bu konuda AKP’nin bir önerisi olup olmadığını sordu.

AKP  Grup Sözcüsü Tolga Saltık’da bunun üzerine yaptığı açıklamada 2 üyeyi de kendi partilerinden seçme kararı aldıklarını belirtti.

Bu maddenin ardından CHP Keşan ilçe Başkanı Vedat Koyuncu tüm meclis üyelerine başarılar dileyerek kendilerine kalem hediye ederken KTSO Kadın Girişimciler Komitesi adına Sevtap Engin ile KTSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve KTSO Meclis Başkanı İsmail Yükseloğlu Keşan Belediyesi’nin bayan meclis üyeleri Nilüfer Erk Oğuz,Yeşim Selimoğlu,Nurgül Yıldırım,Neval Karaatlı ve Mehtap Perçin’e çiçek takdim ederek görevlerinde başarılar dilediler.

Ardından Keşan Ziraat Odası üyeleri,KTSO üyeleri ve Keşan Belediye Meclisi üyeleri’nin oy kullandığı ve tek liste ile yapılan seçimlerde Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Heyetine’de Hüseyin ince,Coşkun Düdük,Nureettin Küçükyılmaz,Ali Kurt ve Hasan Tunca ;

Murakabe Heyeti üyeliklerine de Hasan Şen,Hikmet Gür,Ercan Gürgen,Kadir Uzun ve Arif çetin seçildiler.

5.Madde de yer alan İmar Komisyonu Üyeliklerine Yılmaz Başol (CHP),Mitat beyazoğlu (CHP),Ender Mağden (CHP),Mehmet Demirci (AKP) ve Tarık Uysal (AKP) seçildiler.

6.madde de yer alan Denetim Komisyonu üyeliklerine Ercan Ersoylu (CHP),İbrahim Dinç (CHP),Şeref Uvacıklı(CHP), Tolga Saltık (AKP) ve Mustafa Serbes ( AKP )seçildiler.

7.madde de yer alan Dispilin Komisyonu Üyeliklerine de Cengizhan Aktan (CHP) ve Nurgül Yıldırım (CHP) seçildiler.

8.madde de yer alan Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Asil üyeliklerine Nilüfer Erk Oğuz (CHP),Nurgül Yıldırım (CHP), Neval Karaatlı (CHP),Ahmet Çinku (CHP), Bayram Şeker (CHP),Şeref Uvacıklı (CHP),Ender Mağden (CHP), Mitat Beyazoğlu(CHP),İbrahim Dinç (CHP) ve Ercan Ersoylu (CHP), yedek üyeliklere ise Harun Komanlı (CHP),Feridun Tümer (CHP),Yılmaz Başol (CHP),Yeşim Selimoğlu (CHP) ve Cengizhan Aktan (CHP) seçildiler.

9.madde de yer alan Edirne SarosTurizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) asil üyeliklerine de Neval Karaatlı,Nurgül Yıldırım, Şeref Uvacıklı, Bayram şeker, yedek üyeliklere ise Ahmet Çinku, cengizhan Aktan seçildiler.

10.Madde de yer alan 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü hakkında kanunun 90.maddesine göre satış Komisyonu üyeliğine ise Feridun Tümer seçildi.

11.madde de yer alan 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 81.maddesi gereğince Tadilat Komisyonu Üyeliğine Mitat Beryazoğlu seçildi.

Ardından yapılan oylamada Keşan belediye Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu ve üyesi olduğu birliklere yapılan delege seçimleri de şöyle sonuçlandı.

MARMARA VE BOĞAZLARI BELEDİYELER BİRLİĞİ

Asil üyeler;

Feridun Tümer

Yılmaz Başol

Yedek Üye

Ahmet Çinku

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ

Ender Mağden

Mitat Beyazoğlu

İbrahim Dinç

Yedek üyeler;

Cengizhan Aktan

Feridun Tümer

Yılmaz Başol

DOĞU BATI TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ

Asil Üyeler

Bayram Şeker

Şeref Uvacıklı

Yedek Üye

Cengizhan Aktan

TRAKYA KALKINMA AJANSI

Asil Üye

Ender Mağden

TRAKYA KALKINMA BİRLİĞİ (TRAKAB)

Asil Üye;

Cengizhan Aktan

Yedek Üye

Mitat Beyazoğlu

 

Gündemin 19. Maddesinde Keşan Halk Ekmek Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine temsile Belediye Başkanının yetkili kılınması da AKP’li 8 üyenin red oyuna karşılık 18 oyla oyçokluğu ile kabul edildi.

 

20.madde de yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 38.maddesi gereğince sözleşme yapmaya,sulh veibraya, teberruatı (bağışları) kabulüne,Belediye hesabına umum medeni akitleri yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

21.madde de yer alan Belediyemiz sınırları içersinde  Aşağı Zaferiye Mahallesi Prof.Dr.Muammer Aksoy Caddesi Numara 76’da bulunan 879 Ada, 3 parselde çevre düzenlemesi yapılan park alanına isim verilmesi hususunun meclisçe ele alındı.

CHP Grubu adına Grup Başkanı Cengizhan Aktan Gezi olayları sırasında yaralanan ve 296 gün sonra yaşamını yitiren Belkin Elvan isminin parka verilmesini grubu adına teklif ederken,AKP Grubu adına Grup Sözcüsü Tolga Saltık ise Adnan Menderes Çocuk Parkı adını grubu adına önerdi.

Yapılan oylamada MHP’li üyenin de kabul oyuyla 18 kabul ve 8 red oyuyla parka Bekin Elvan Çocuk parkı adının verilmesi kabul edildi.

22.madde de yer alan Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan müştakil inşaata uygun

olmayan Kadastral parsellerin satış işlemi esnasında Tapu Sicil Müdürlüğü’nde işlem yapmak üzere  Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

23.madde de yer alan Belediye ile Tüm-Bel-Sen  Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi sona erdiğinden, yeniden sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmesi hsusunun meclisçe ele alınması da oybirliği ile kabul edildi.

24.madde de yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 32.maddesi gereğince Belediye Meclis üyelerine ödenecek huzur hakkı konusu da görüşüldü ve aylık oturum başına 60 TL huzur hakkı ödenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı olarak gündeme eklenmesi istenen tüketici hakem Heyetine üye seçimi de gerçekleştirildi. Neval Karaatlı bu heyete seçildi.

Yine gündem dışı olarak gündeme alınması kabul edilen ve gçrüşülen Keşan belediye Başkan yardımcılarının ödeneğinin görüşülmesi de gerçekleştirildi.

Başkan Yardımcılarına Başkanın maaşının 3’te 2’si oranında maaş verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 25.maddesinde yer alan Keşan Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmes v e 26.madde de yer alan  Keşan Belediyesi2013 Yılı Denetim Komisyonu Raporu’nun görüşülmesi de 14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek Nisan ayı 2.oturumunda görüşülecek.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali