McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Nisan 2014, Çarşamba 00:02 tarihinde eklendi. 769 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sedefçi: CHP’nin Kazanmasındaki Baş Mimar Benim

Edirne’de CHP’den aday gösterilmediği için
Sedefçi: CHP’nin Kazanmasındaki Baş Mimar Benim
 
Edirne’de CHP’den aday gösterilmediği için DSP’ye geçip aday olan ancak seçimleri kaybeden belediye eski başkanı Hamdi Sedefçi, belediyenin 60 milyon lira borcu olduğunu ifade ederek “Ben 9 bin 700 kadar oy aldım. Oyların çoğu kenar mahallelerden geldi.
251020131632439682611
Merkezden az oy geldi. Bu kenar mahalle oyları ben aday olmasam, AKP’ye gitse ne olacaktı? CHP’nin kazanmasındaki baş mimar da benim. Bunu kimse unutmasın” dedi.

Edirne’de üçü üst üste dört dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra CHP’nin aday göstermediği Hamdi Sedefçi, DSP ile girdiği yerel seçimleri kaybetti. Seçimlerin ardından bugün gazetecilerle kafede bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunan Hamdi Sedefçi, CHP’nin Edirne’de seçimleri kazanmasında büyük katkısı olduğunu öne sürdü. Seçim kampanyası boyunca CHP adayı Recep Gürkan’ı sert sözlerle eleştiren Sedefçi, kampanyanın sona erdiğini ve kimseye intikam duygularıyla bakmadığını söyledi. Sedefçi, “Kampanya bitmiştir, kampanyada yapılanlar unutulur. Bu kampanyalar futbol maçı gibidir. Maçta her şey olur, sertlik olur, kavga olur ama maç bitiminde sporcular birbirlerini kutlarlar. Bende bu anlayıştayım, kin, intikam duyguları beslemiyorum. Ben her şeyi Allah’a havale ettim” dedi.

BELEDİYENİN BORCU

Edirne Belediyesi piyasaya şuanda 60 milyon lira borcu olduğunu ve yurt dışına kaçtığına ilişkin dedikodular yapıldığını anlatan Sedefçi sözlerini söyle sürdürdü:

“Edirne Belediyesi’nin şu anda piyasaya 60 milyon lira borcu var. Kimse havalarda uçmasın, şu anda bin nüfuslu Lalapaşa Belediyesi’nin borcu 2 milyon lira. Bizde çok daha büyük borcu olması gerekirken 60 milyon liradır. 45 milyon lira civarında da içme suyu, atık su ve uzun vadeli projelerimizin İller Bankası’na borcu var. Borçta geçmişten bugüne başkanların, benim alt yapı borçlarıdır. Ben gayet sağlıklıyım, yurt dışına gitmedim. Sürekli buralarda oldum. Bahçemde yaşıyorum. Ben devir teslim için çağırmadıkları için üzüldüm. Ben dün ‘ağabey gel, devir teslim yapacağız’ demesini bekliyordum, hiç kimse aramadı. Davet etmediler bende gitmeyi tercih etmedim”

CHP BENİM SAYEMDE KAZANDI

Edirne’deki yerel seçimlerde 9 bin 613 oy alarak 4′üncü sırada yer alan ve seçimi kaybeden Sedefçi, CHP’nin kendisi sayesinde kazandığını öne sürerek, “Ben 9 bin 700 kadar oy aldım. Oyların çoğu kenar mahallelerden geldi. Merkezden az oy geldi. Bu kenar mahalle oyları ben aday olmasam, AKP’ye gitse ne olacaktı? CHP’nin kazanmasındaki baş mimar da benim. Bunu kimse unutmasın. Kenar mahalleler cuma gününe kadar benimleydi, cumartesi akşamı ne olduysa oldu. Ben söylemek istemiyorum. Merkez mahalleler partiye yöneldi. Denge alt üst oldu. O 6-7 bin oy ben aday olmasaydım kesinlikle CHP’ye gitmezdi. Edirne’de CHP’liler bana kızmasınlar, CHP’ye katkı yaptım. AKP’nin seçilmesini engelleyen benim, bundan kıvanç duyuyorum. CHP’liyim, çağırırlarsa yine partiye giderim yuvaya geldim derim” şeklinde konuştu.Kaynak Edirnem

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali