McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Haziran 2012, Cumartesi 00:38 tarihinde eklendi. 849 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cumhuriyet Savcısı tutuklandı!

Edirne Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıçrüşvet aldığı suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme sonucunda tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevinde gönderildi.
Cumhuriyet Savcısı tutuklandı! EDİRNE'nin Uzunköprü İlçesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, bir işadamından 'rüşvet' olduğu iddia edilen paraları alırken, polis tarafından yakalandı.

 

Uzunköprülü bir işadamı, ilçede görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç'ın kendisinden 15 bin TL rüşvet istediğini öne sürerek Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'e başvurdu. Başsavcı Yiğitbilek'in talimatı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, rüşvet operasyonu için özel bir ekip kuruldu.

Büyük bir gizlilik içinde yürütülen operasyonda, dün gece işadamından para alırken Savcı Karakılıç'a suçüstü yapıldı. Gözaltına alınan ve geceyi KOM Şube Müdürlüğü'nde geçiren Savcı Can Karakılıç'ın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun geç yıl yaz kararnamesi ile Ardahan'dan Uzunköprü'ye atanmıştı.

TUTUKLANDI

Rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalanan Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç tutuklandı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla, "şüpheli kişiden rüşvet aldığı" gerekçesiyle gözaltına alınan C.K, çıkarıldığı mahkemece "rüşvet almak" suçundan tutuklandı.

Savcı C.K, kararın ardından Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Savcı C.K'nın avukatı Özgür Yıldırım, yaptığı açıklamada müvekkiline komplo kurulduğunu iddia ederek, "Savcı Bey daha önceki bir dosyadan tutuklattığı kişiler, cezasını çektikten sonra savcı beye komplo kurmuşlar. İddiaları kabul etmiyoruz" dedi.

İŞADAMININ CİPİNDE KAZA GECİRMİŞTİ

Savcı Karakılıç, Sakaryalı 2 işadamı ve bir polis memurunun bulunduğu cip geçen yıl mayıs ayında Sakarya'da şarampole devrilerek takla atmış, işadamı Serdar Çolak ile polis memuru Bülent Yılmaz yaşamını yitirmiş, Savcı Karakılıç ise kazadan 2 dakika önce emniyet kemerini taktığı için yaralı kurtulmuştu. Araçtan etrafa saçılan paralar dikkat çekmişti

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali