McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Ocak 2012, Pazartesi 21:25 tarihinde eklendi. 1231 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne İl Genel Meclisi, Fransa'nın Cezayir'de Soykırım Yaptığını Kabul Etti

Edirne İl Genel Meclisi, Fransa'nın 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından Cezayir'de soykırım yaptığını kabul etti ve bu nedenle kınanmasına karar verdi.
Edirne İl Genel Meclisi, Fransa'nın Cezayir'de Soykırım Yaptığını Kabul Etti Edirne İl Genel Meclisi, Fransa'nın 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından Cezayir de soykırım yaptığını kabul etti ve bu nedenle kınanmasına karar verdi.

Edirne İl Genel Meclisi, bugün Başkan Nusret Uybaş başkanlığında toplanarak Ocak ayı çalışmalarına başladı. İl Genel Meclisi'nde yer alan 18 CHP'li, 10 AK Parti'li üye, 'Meclis Başkanlığı' ortak imzalı önerge vererek, Fransa nın Cezayir de halka soykırım yaptığını belirterek, kınanması yönünde karar alınmasını talep etti. Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na sunulan önergede, "Milyonlarca insanın etnik kimlikleri sebebiyle sistematik olarak öldürüldüğü 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından tek amaçları kendi ülkelerinde kendi kimlikleri ve kültürleriyle yaşamak olan yaklaşık 1.5 milyon Cezayirli'nin sömürgeci Fransa tarafından soykırım şeklinde yok edilmelerini 'insanlık dramı' olarak niteliyoruz. Edirne İl Genel Meclisi'nin Fransa'nın Cezayir'de sistemli bir şekilde yaptığı soykırımı tanıdığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz" denildi.

Sunulan önerge, Başkan Nusret Uybaş tarafından oylamaya sunuldu. Meclisin 28 üyesi önergenin okunmasından sonra ayağa kalkarak ellerine kaldırdı ve öneriyi kabul etti, ardından da alkışladı.

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, oy birliğiyle Fransa'nın Cezayir de yaptığı soykırımı kabul ettiklerini söyledi.

 

 

DHA

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali