McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Aralık 2011, Cuma 19:30 tarihinde eklendi. 3001 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Devlet 12 EYLÜL'den Özür Dilesin

DEVLET 12 EYLÜL'DEN ÖZÜR DİLESİN
Devlet 12 EYLÜL'den Özür Dilesin Ülkemizde son günlerde bir özür dileme polemiğidir gidiyor.Kimisi Dersim'den kimisi Ermenilerden bazıları da Kürtlerden özür dilensin diye aslı astarı olmayan, saçma sapan açıklamalar yapıyor. Devletin özür dileme diye bir geleneği ve statüsü yoktur.Bu saydığım kitlelerden  zaten özür dilenecek bir mevzu ve konu yoktur.Devlet özür dileyecekse 12 Eylül de yaşananlardan özür dilemelidir.Devlet özür dileyecekse darbelerden özür dilemelidir. 12 Eylül darbesinden özür dilemelidir.
 
        12 Eylül de sağdan soldan insanlar işkencelere maruz kaldılar.İdam edildiler,sürgün edildiler.Çatışma ortamına sürükleyen ve demokrasiye ara verenler oldu. İhtilalin faturasını bir avuç gence çıkardılar. Bu gençler ülkücü devrimci ayrımı yapmaksızın ülkemizin gerçeği idiler.Bu gençler, canlarını ve hürriyetlerini kaybetti.Bu gençlerden birisi de rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'dur.
 
         Ancak, ülkeyi o noktaya getirenlere bir şey olmadı. Darbe yaparak demokrasiye ara verilmesine sebep olanlar, bunun hesabını vermedi 12 Eylül`e güle oynaya gelinmedi. Askerler kadar siyasetçilerin de sorumluluğu var. Her tarafta bir çatışma ve bir kan gölü vardı. Her kesimden insanın istediği, dökülen bu kanın durdurulmasıydı. Sonra da ordu müdahale etti. Çatışma ortamının oluşturulmasında dönemin siyasetçileri de sorumludur.
 
        12 Eylül'ün ardından Türkiye'de birçok kesim haksızlığa uğramıştır.Bunlar arasında birçok ülkücü de var. Biz bu kişilerin mağduriyetlerinin artık giderilmesi için uğraş vermeye kararlıyız.Ülkeye giriş yasakları bulunduğu için çok sayıda ülkücü ve devrimci yurtdışında yaşamak zorunda kaldı.Teröristlerin bile affedildiği bir ortamda halen hapis yatan ülkücülerin bulunmasını haksızlık olarak görüyoruz.İşte bu nedenlerden dolayı devlet mağdur ülkücülerden özür dilemelidir. 12 Eylül mahkemelerinin tüm kararları ortadan kaldırılmalı, 12 Eylül uygulamalarının tamamı yok hükmünde sayılıp tüm mağdurların hakları resmen iade edilmelidir. Öncelikle derhal cezaevinde yatmakta olan ülküdaşlarımız serbest bırakılmalı, yurtdışında yaşayan sürgündeki ülküdaşlarımızın sürgünlerine son verilmeli, milletin kanayan yarası durdurulmalıdır. Devlet, ülkücülerin tüm haklarını ve itibarını acilen iade etmelidir.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali