“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 10 Agustos 2011, Carsamba 23:41 tarihinde eklendi. 1276 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HEY AHALİ DUYDUNUZ MU

Geçmiş yıllarda Uzunköprü ve köylerinde yaşayan çiftçilerin kâbusu haline gelen yabani domuz sürüleri bu yıl yeniden hortlamasıyla çiftçilerin yeniden baş belası olarak ekili alanları talan etmeyi sürdürürken üreticiler çaresizlikten nerelere müracaat edeceklerini bilemiyorlar. Konuyla ilgili olarak başta Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hayati BALKAN ve bazı köy muhtarları, çiftçiler ile birlikte Ziraat Odası, ayrıca Avcılar ve Atıcılar Kulübü ile yaptığımız istişareler sonucunda olayın boyutlarının hafife alınmayacak kadar vahim olduğu ortaya çıkıyor
HEY AHALİ DUYDUNUZ MU

 

Geçmiş yıllarda Uzunköprü ve köylerinde yaşayan çiftçilerin kâbusu haline gelen yabani domuz sürüleri bu yıl yeniden hortlamasıyla çiftçilerin yeniden baş belası olarak ekili alanları talan etmeyi sürdürürken üreticiler çaresizlikten nerelere müracaat edeceklerini bilemiyorlar.

Konuyla ilgili olarak başta Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hayati BALKAN ve bazı köy muhtarları,  çiftçiler ile birlikte Ziraat Odası, ayrıca Avcılar ve Atıcılar Kulübü ile yaptığımız istişareler sonucunda olayın boyutlarının hafife alınmayacak kadar vahim olduğu ortaya çıkıyor.

Özellikle ayçiçeği, mısır ve çeltik tarlalarına dadanan yaban domuzlarının buradaki mahsule epey zarar verdiğini söyleyen köylüler gerekli izni alamadıkları için köy ve tarlalarında domuz nöbeti tuttuklarını ifade ediyorlar.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati BALKAN konuyla ilgili olarak gerekli mercilere ilgili şikayet dilekçelerini ilettiklerini belirtirken, diğer çiftçi ve köy muhtarları ise sürek avı için izin çıkmasını ısrarla beklediklerini vurguluyorlar.

Söz konusu olumsuz gelişmelerle ilgili olarak İlçe Tarım Müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmazken Ziraat Odası görevlileri ise bu konuda kendilerine herhangi bir talep ve şikayet gelmediğinin altını çiziyorlar.

Diğer taraftan kendisiyle görüştüğümüz mağdur bir çiftçi ise 10 dönüm ekili tarlasının 3 dönümünün domuzlar tarafından heba edildiğinden sitem ederek zararının kim tarafından telafi edileceğini sorgularken Avcılar ve Atıcılar Kulübü yönetim kurulu üyeleri ise kendilerine herhangi bir talep gelmesi halinde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söylüyorlar.

Yaban domuzları için sürek avına izin çıkmaması halinde bu zararlı türlerin önümüzdeki günlerde daha da fazlalaşacağına dikkat çeken köylüler sürek avı ısrarını sürdürüyorlar.

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali