McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Haziran 2022, Cumartesi 17:00 tarihinde eklendi. 581 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“220 ARAÇ NEREDE? SAATTE BİR YOLCULUK YAPILIYOR”

AK Parti Edirne Belediye Meclis üyeleri il başkanlığı toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi. Edirne Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantılarında Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) araçlarına yönelik denetim yapılması için komisyon kurulmasını içeren önerge CHP ve İYİ parti meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. AK Parti Edirne Belediye Meclis üyesi Bahattin Ulusoy yaptığı açıklamada, kentte kullanılan toplu taşıma araçlarında vatandaşların saatlerce araç beklediğini ve 224 araç olması gerekirken sadece 70 aracın çalıştığını belirtti.
“220 ARAÇ NEREDE? SAATTE BİR YOLCULUK YAPILIYOR” Belediye Meclis üyeleri tarafından düzenlenen toplantıya Edirne Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, Edirne Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Ulusoy,  AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ezgi Yetkiner, Edirne Belediyesi Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili İsmail Demirhan’lı katıldı.
                AK Parti Belediye Meclis üyeleri tarafından Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantılarında görüşülen toplu taşıma araçları desteklerinde vatandaşların daha rahat ve ucuz ulaşımlarını sağlamak için denetlenmesine yönelik önerge CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından reddedildi.
Gündem maddelerinin içinde bulunan ulaşımla alakalı gündemde bir önerge verdik. Önergeyle ilgili oylama yapıldı ve ret verildi.
                Edirne’nin kanayan yarası olarak bilinen toplu taşıma araçlarında vatandaşların en iyi şekilde hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla denetim komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerinin reddedildiğini belirten Edirne Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Ulusoy, toplu taşımada 220 araçtan fazla araç olduğunu fakat 70 araç çalıştırılarak vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.
                “Şimdi 224 araç nerede? 70 araç nerede? Saatte bir yolculuk yapılıyor”
                
Edirne’nin kanayan yarası olarak bilinen toplu taşıma araçlarında denetim yapılması gerektiğini aktaran Edirne Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Ulusoy,  sistemde bulunan 224 araçtan sadece 70 tanesinin çalıştığını belirtti.
                AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Ulusoy, “İlk belediye meclis üyesi olduğumuzda bir veya ikinci toplantıda önümüze bir rapor gelmişti. Bu raporda Edirne taşımacılığının 220 ‘den fazla araçla yapılması gerektiğini İstanbul'dan gelen üniversitede profesörlerin raporla belediyemize sunduğu bu raporu onaylatmıştı Belediye Başkanımız. Biz de çok memnun olmuştuk. Bütün hatlarda 220’den fazla aracın Edirne'ye yettiğini ve taşımacılığın çok modern bir şekilde yapılacağını bekliyorduk ama bugün görüyoruz ki Mart ve Nisan ayında elimize geçen raporlarda Edirne taşımacılığı 70 araçla yapılıyor. Yani şimdi 224 araç nerede? 70 araç nerede? Saatte bir yolculuk yapılıyor. Gece araç çıkmaması, insanların üst üste binmesi, evet minibüsçülerimize desteğimizi verelim, esnafımıza desteğimizi verelim bun da kesinlikle hiçbir sorun yok. Amma velakin biz Edirne halkını da düşünmek zorundayız. Edirne halkına bu çileyi çektirtemeyiz. Sabah saatlerinde özellikle servislerin saatlerini beş dakikaya, on dakikaya bir indirilmesi, bunun arttırılmasıyla ilgili belediyenin elinde yetki var. Belediyemizden bununla ilgili bir komisyon kurup, bunu bir inceleyelim dedik.” Dedi.   
                “Bu halkımıza hizmet değildir”
                3 ay öncesine kadar aktarma yapan yolcuların ücretsiz biniş yapabildiğini belirten AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Ulusoy, toplu taşıma esnafına destek verirken vatandaşın da yanında olmak için aktarma ücretlerinin alınmaması için  önergelerinin kabul görmediğini belirtti.
                AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Ulusoy, “Bundan 3ay öncesi ne kadar aktarma yolculuğu yapan yolcularımız kırk beş dakika içerisinde bir daha otobüse biniş yaparsa sıfır ücret ödüyordu. Örnek veriyorum, Karaağaç'tan çarşıya gelen bir yolcu kartını bastırdığında ücretini alıyordu. O arada aktarmayla başka bir yere gidecekse aynı istikamette başka önümüze bindiğinde 45 dakika içerisinde ücret vermiyordu. Geçen üç ay öncesinde arkadaşlarımız bir öneri getirdi biz buna o zaman da hayır demiştik. Yüzde 50 şu anda aktarma yolcularından ücret alınıyor. Bakın arkadaşlar aktarma yapan en fazla mahalleleri size söyleyeyim. Karaağaç, Yıldırım, Yıldırım Beyazıt ve Kıyık’tan işe gitmek isteyen insanlarımız minibüse biniyor. Zaten buradaki insanlar fakir insanlarımız. Bu insanlar ikinci bir aktarma minibüse niye yüzde elli bir ücret daha versin. Bu doğrultuda bir teklif getirdik. Dedik ki arkadaş zaten daha önce alınmıyordu. Hiç olmazsa minibüsçülerimize, esnafımıza destek verirken bunu da kaldıralım. Bizim vatandaşa da, vatandaşımıza da bir katkımız olsun dedik. Ama ne yazık ki maalesef bu her iki önergemiz de kabul görmedi ve ben orada da söyledim burada söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partili meclis üyelerini buradan da kınıyorum. Bu mu halkçılık? Halkın belediyeciliği bu mu? Vatandaştan bugün itibariyle beş lira elli kuruş alıyoruz. Bu mahallelerden çıkmış kadınlarımız, ablalarımız, teyzelerimiz işe gidecek abilerimiz niye ikinci kez yüzde elli ücret ödüyor. Nasıl esnafımıza destek veriyorsak, biz de halkımıza bu desteği verelim dedik ama maalesef kabul görmedi. Gerçekten çok üzüldüm. Oradaki arkadaşlara da bunun yüzlerine de tek tek söyledim. Buradan tek tek de bu arkadaşları kınıyorum. Bu halkımıza hizmet değildir. Hizmet böyle bir şey olamaz. Ben bunu Edirne'nin kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Vicdan yaralanmıştır!” şeklinde konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali