“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 19 MAYIS 2011, Persembe 10:16 tarihinde eklendi. 1612 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Romanlar Eğlence Programlarında Anılmak İstemiyoruz Diyor

1 yıldır kurulmuş bir dernek olarak bizim de diğer dernekler gibi sıkıntılarımız var diyen Uzunköprü Romanlar Derneği Başkanı Muzaffer Çelik, EDROM (Edirne Romanlar Derneği) çatısı altında projeler üretmeye çalıştıklarını, Edirne’de kurulan kadınlara yönelik eğitim evlerinin bir benzerini Uzunköprü’de de açmak üzere çalışmalara başladıklarını belirtti. Eğitimin aileden başlar diyen Çelik, “Gençlerimizi kanunlara uyan, vatan ve millete yardım eden bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.
Romanlar Eğlence Programlarında Anılmak İstemiyoruz Diyor

 

 

 EDROM Başkanı Erdinç Çekiç ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ve dernek olarak benzer sıkıntı ve sorunları yaşadıklarını söyledi.

Geliştirmeyi planladıkları projeleri için iş adamlarından ve siyasetçilerden bir destek alamadıklarını belirtti.

Çelik ayrıca bölgede üniversite eğitimi alan 50 , lise öğrenimine devam eden ise 85 e yakın öğrencinin ekonomik zorluklar nedeni ile büyük sorunlar yaşadıklarını ve bir çoğunun bu ekonomik sıkıntılar yüzünden eğitimlerini yarıda bırakmak istediklerini ancak dernek olarak bu öğrencilere yardımcı olduklarını, ancak yerelde bulunan kuruluşlardan bir destek göremediklerini ve uyumsuz bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

“Gönül isterdi ki Sosyal Yardımlaşma, Ticaret odası ve hatta elinde imkanı olan Uzunköprü’lü işadamları ile beraber işsiz gençlerimize yardımcı olalım ve çözüm üretelim, çünkü Uzunköprü hepimizin, gençlerin elinden tutup merkezle uyum içerisinde olalım, biz kenar mahallelerde yaşıyoruz fakat bu toplumun içerisinde birer bireyiz.

 istihdam için bizim vatandaşlarımız tarıma dayalı iş gücüne sahipler ve yaşamları da bunun üzerine kurulu. Birçoğu bölgemizde yetişen ayçiçeği ve çeltik tarlalarında çalışıyordu fakat teknolojinin gelişmesi ile insan gücüne ihtiyaç kalmadı ve gençlerimizin tamamına yakını işsiz kaldı.

Roman vatandaşlarımızı bugüne kadar eğlence programlarından tanıttılar, ancak asıl dertlerimiz arasında yer alan eğitimden hiç kimse bahsetmedi ve bizler bu sorunu gündeme getirmeye çalıştığımızda tv programları formatlarının uygun olmadıklarını söyleyerek bizi kibarca kovmaktadırlar.

Bu konuya ilişkin kısa bir örnek vermek istiyorum. İlköğretime giden öğrencilerimiz okulun uzak olması nedeniyle yağmurun altında yaya olarak okula gidiyorlar ve öğlen saati eve gelip tekrar okula gitmeleri mümkün olmuyor. Ailelerin çoğu çocuklarına harçlık veremiyor bu yüzden çocuklar okula aç karnına gidiyorlar.

Bu Roman eğlence programlarını düzenleyen finansmanlara trakya22.com vasıtası ile sesleniyorum, oralara harcayacağınız paraları okumak isteyen ve başarılı gençlerimizin isimlerini biz dernek olarak tespit ettik gelin birlikte bu gençlere sahip çıkalım Türkiye hepimizin, bizleri sadece seçim zamanlarında hatırlamanızı istemiyoruz” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali