“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Eylül 2020, Pazartesi 16:29 tarihinde eklendi. 1731 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İl Genel Meclisi’nde Hararetli Tartışma

Edirne İl Genel Meclisi Ekim Ayı ikinci birleşim gerçekleştirildi. Birleşime İl Genel Meclisi’nin Uzunköprülü üyelerinin tartışması damga vurdu. Uzunköprü CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sarıgül’ün tarihi taş köprü ve meslek yüksekokulu eleştirilerine AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut cevap verdi.
İl Genel Meclisi’nde Hararetli Tartışma

Edirne il Genel Meclisi Ekim Ayı ikinci birleşim gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Uzunköprü CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sarıgül, Uzunköprü’de basında haberlere konu olan tarihi taş köprü ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu eski binası hakkında konuştu. Sarıgül, ilçeye ismini veren tarihi taş köprünün şu an ki görüntüsüyle ilçe halkı tarafından gurur kaynağı değil, utanç kaynağı olduğunu belirtti. Sarıgül ayrıca Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler ile meslek yüksekokulunun aynı çatı altında eğitim verme kararı alarak yıllardır eğitim verdiği binayı terk ettiği söyledi. Boş kalan binanın ise yeterli sayıda öğrenci olmaması nedeniyle satılacağı konusunda iddialar olduğunu ifade etti.

Ardından AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, öğrenci noktasında iki binanın Uzunköprü’ye fazla olacağı üniversite tarafından düşünülüp tek binaya çevrildiğini ifade ederek, dönemin belediye başkanının Uzunköprü’ye yazık ettiğini ve kararın Aile ve Sosyal Politikalarda kaldığını ve huzurevi yapılması için imza beklediğinin altını çizdi.

Edirne İl Genel Meclisi Ekim Ayı ikinci birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşim bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasının ardından, Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu’nun Uzunköprü ve Meriç Köylerinde 2019 yılı içme suyu üretim miktarı, tüketim ve tutar bedelleri konulu rapor meclise sunuldu.

Ardından Uzunköprü CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sarıgül, Uzunköprü’de basında haberlere konu olan tarihi taş köprü ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu eski binası hakkında gündem dışı söz aldı. Dünya’nın en uzun taş köprüsü Uzunköprü’nün 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınmış olduğunu ifade eden Uzunköprü CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sarıgül, Uzunköprü’nün özel bir körpü olmasına rağmen yetkililerin köprüyü kaderi ile baş başa bıraktığını vurguladı.

Şu an ki görüntüsüyle Uzunköprülüler tarafından gurur kaynağı değil, utanç kaynağı olduğunun altını çizen Sarıgül, “Köprümüz yıkılmaya yüz tuttu. Tarihimizin yıkılmasına ne kadar seyirci kalacağız. Yetkililerden konuyu ele almalarını bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Köprümüz ağır yükü sırtına yüklenerek şimdiye kadar bize saygısını göstermiştir. Şimdi bizim ona saygımızı gösterme zamanımızdır. Köprümüz bir an önce restore edilmeli. Ata yadigarı eserlerimize sahip çıkılmalıdır. Etrafı çevre düzenlemesi yapılıp, özellikle ışıklandırma yapılarak tarihi ve mimari olarak şehrimize kazandırmalıdır. Çünkü geçmiş bizim bugün bizim modern kimliğimizi oluşturan en önemli girdilerden bir tanesidir. Bunun için herkesten destek bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Bir an önce değerlerimize sahip çıkmalıyız”

 Köprülere sahip çıkmanın siyasi değil vicdani bir mesele olduğunu vurgulayan Sarıgül, “2013 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü’de ki toplu açılış törenine gelmiş konuşmaya başlamıştı ki aynı zamanda Edirne Milletvekili olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu kürsüye çıkarmış, Müezzinoğlu’na tam karşısındaki pankartı göstermiş, pankartın kime ait olduğunu sormuştu. O pankart geçmiş dönem belediye başkanı Enis İşbilen tarafından asılan büyük bir tarihi caminin fotoğrafının altında kaderine terk edilen tarihi eserler şimdi hayat buluyor yazısıydı. Buna rağmen Başbakan Erdoğan, Edirne’de yaptığı konuşmada CHP’yi suçlamış, onlar bizim güzelim tarihi eserlerimizi yıkanlar değil mi? CHP zihniyeti camileri yıkıp satanlar değil mi? Diye konuşmuştu. Köprümüze sahip çıkmak siyasi değil vicdani bir meseledir. Ülkemizin insanlığın tarihin ve medeniyetlerin beşiği olan bir coğrafi bölge maddi manevi ve turistik değerlerimize paha biçilmeyecek olan tarihi hazinelerimize sahip çıkmalı, bunları iyi tanımalı ve titizlikle korumalıyız. Bir an önce değerlerimize sahip çıkmalıyız.” Dedi.

“Meslek Yüksekokulunun akıbetini merak ediyoruz”

Uzunköprü halkının beklentileri ve bağışları ile yapılan ve iki okulun maliyetlerinin fazla olması gibi mazeretlerle uygulamalı bilimler meslek yüksekokulu ile birlikte aynı çatı altında eğitim verme kararı alınan meslek yüksekokulunun yıllardır eğitim verdiği binayı terk etmesi sonrasında öğrenci azlığı nedeniyle binanın satılacağı konusunda iddialar olduğunu söyleyen Sarıgül, “Bu konuda yetkililerden gerekli açıklamayı yapıp binanın akıbetine yönelik durumun açıklanmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“İşbilen, kabul etmemişti…”

Gündeme gelen konunun önemi hakkında konuşan Uzunköprü AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, “Uzunköprü’de şu anda önemli bir durum arz eden 2 konu var. Birisi tarihi köprü diğeri de huzurevi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi’nde tahsis edilen bina. Uzunköprü kapasitesinin çok altında kaldığı için öğrenci noktasında iki binanın Uzunköprü’ye fazla olacağı Üniversite tarafından düşünülüp tek binaya çevrildi. Hali hazırda bu kararın doğru olduğu şuradan belli. O dönemde belediye başkanlığı yapılması için teklif götürüldü. Dönemin belediye başkanı Enis İşbilen bunu nasıl değerlendirelim moduna girdi ve kabul etmedi.” Dedi.

“Dönemin belediye başkanı Uzunköprü’ye çok büyük yazık etti”

Geçmiş Dönem Edirne Valisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile görüşerek Uzunköprü’de bir huzurevine ihtiyaç olduğunu söylediğini ifade eden Akbulut, “Karar verildi, kararı çıktı. O zamanın parasıyla 4 milyon kadar geldi. O dönemin belediye başkanı mahkemeye gitti. Karar Aile ve Sosyal Politikalarda kaldı ve huzurevi yapılması için imza bekliyor. Mahkeme sürecinden dolayı 4 milyon lira da geri gitti. Dönemin belediye başkanı Uzunköprü’ye çok büyük yazık etti. Huzurevi 4 tane mahkeme süreci geçirdi. Bu 2 konu hepimizin arzu ettiği bir mevzu. Uzunköprü’ye yeni bir köprü oldu. Yeni nesil eski nesle ithafen yeni bir köprü yaptırdı. Bununla ilgili yetkililer sürekli Bakanlarla görüşüyor. Önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bu konuda bir zafiyetimiz var. Düzelecek inşallah.” Şeklinde konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali