“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 10 MAYIS 2011, SALI 00:24 tarihinde eklendi. 838 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uzunköprü ile Kosova'nın Prizren Belediyesi Kardeş Belediye

Edirne'nin Uzunköprü Belediyesi ile Prizren Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü hazırlıkları başladı.
Uzunköprü ile Kosova'nın Prizren Belediyesi Kardeş Belediye
 
Edirne'nin Uzunköprü Belediyesi ile Prizren Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü hazırlıkları başladı. İki günlük bir ziyaret için Prizren'e gelen Uzunköprü Belediyesi Başkanı Enis İşbilen ve beraberindeki heyet, Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya'yı makamında ziyaret ettiler.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmelerde Prizren ile Uzunköprü belediyeleri arasında kardeş şehir protokolünün detaylarının görüşüldüğü ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyetinin her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu vurgulayan Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Türkiye'nin bir çok belediyesi ile Prizren Belediyesinin kardeş şehir protokolü imzalandığını belirtti. Muya, Uzunköprü ile önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri protokol imzası töreni ardından, Prizren'in kardeş şehir ailesine bir belediyenin daha ekleneceğini vurguladı.

Uzunköprü Belediyesi Başkanı Enis İşbilen de, Prizren ile Uzunköprü Belediyelerinin en önemli ortak özelliklerinden bir tanesinin iki bölgeyi köprülerin oluşturduğunu söyledi. köprülerin insanları bağlayan önemli eserlerden biri olduğunu söyleyen İşbilen, bu ortak özelliğin yanında halklarımızın da Balkan halkı olduğu için bir çok ortak özelliklerin olduğunu söyledi. Prizren ile Uzunköprü Belediyelerinin uzun köprü olma yolunda ilk adımı attıklarını vurgulayan İşbilen, bu kardeşliğin iki şehrin ekonomisine, sosyalitesine, tarihine-kültürüne olumlu katkılarda bulunacağını ifade etti.

2 günlük Kosova ziyaretleri çerçevesinde Uzunköprü Belediyesi Başkanı ve beraberindeki heyet, ESNAF İşadamları Derneğiyle de bir araya geldiler.

 (Doğan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali