“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 29 Nisan 2011, Cuma 12:49 tarihinde eklendi. 664 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Okul Yapımı İçin 900 Bin Lira Bağışladı

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde doğan yüksek elektrik mühendisi 74 yaşındaki Orhan Çetin, ilçeye 16 derslikli Anadolu Lisesi yapılması için 900 bin lira bağışta bulundu
Okul Yapımı İçin 900 Bin Lira Bağışladı Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde doğan yüksek elektrik mühendisi 74 yaşındaki Orhan Çetin, ilçeye 16 derslikli Anadolu Lisesi yapılması için 900 bin lira bağışta bulundu. Türkiye'de eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Çetin, "Doğduğum yere bir katkım olsun istedim, bunu yaptığım içinde çok mutluyum. Herhalde bu gece hayatımdaki en huzurlu uykumu uyuyacağım" dedi.
Uzunköprü'de Anadolu Lisesi yapılması için bağışta bulunan Orhan Çetin ile Edirne Valiliği arasında valilik toplantı salonunda protokol imzalandı. İmza törenine, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Turgut Bozkurt ile 900 bin lira bağışta bulunan Orhan Çetin katıldı. Edirne Valisi Gökhan Sözer, bir yılda tamamlanması beklenen Uzunköprü Anadolu Lisesi'nin önümüzdeki yıl eğitime açılacağını söyledi. Okulun yanına Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından öğrenci yurdu yapıldığını belirten Vali Sözer, şunları kaydetti:

"Orhan Çetin, uzun süre Türkiye'nin birçok yerinde çalışmış bir insan. Ama Uzunköprü'yü de köyünü de unutmamış ve elindeki imkanlarla önem verdiği eğitime hizmet etmeyi, okul yaptırmayı arzu etmiş. Bir şeyin az veya çok yapılması, az ya da çok verilmesi önemli değildir. Asıl olan yapma, verme, bağışlama ve eğitime verilen değerdir, önemdir. Kendisine bu eğitim katkısı için teşekkür ediyoruz. Uzunköprü Anadolu Lisesi bu yıl başlayacak ve önümüzdeki yıla yetiştirecek. 16 derslikli olacak. Aynı bahçe içerisinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın 100'ü kız 200 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor. "

Tev'İN 25'İNCİ TESİSİ

Tev Genel Müdürü Turgut Bozkurt ise Orhan Çetin'in örnek alınması gereken bir kişi olduğunu ifade etti. Bozkurt, "Orhan Çetin, Tev'in çok önemli kişilerinden biri. Kendisi kimliği ile ülke severliği ve eğitime olan ilgisi ve desteği ile örnek bir kişi. Toplumdan aldığını toplama geri verebilmek çok önemli. Ben de Tev'in katkıları ile eğitimimi tamamladım. O yüzden bu törenin anlamını çok iyi biliyorum. Tev bugün yıl 9 bin öğrenci okutuyor. Bugüne kadar da 180 bin öğrenciye burs verdi. Bu da 25'inci eğitim tesisimiz, bunların hepsi de bağışçılarımızın adında" diye konuştu.

'BU GECE EN RAHAT UYKUM OLACAK'

Uzunköprü Anadolu Lisesi yapılması için 900 bin lira bağışta bulunan Orhan Çetin ise Türkiye'de eğitimin çok önemli bir sorun olduğunu söyledi. Doğduğu topraklara katkısı olacağı için çok mutlu olduğunu belirten Çetin, "Türkiye'de eğitim çok önemli bir sorun, ben köy çocuğu olduğum için bunu çok iyi biliyorum. Yıllar sonra eğitime bir katkıda bulunmak istedim. Bu katkıyı de Tev ile yapmak istedim. Eğitim için dünya küçüldü, küreselleşti. Bizim Türkiye olarak ayak uydurabilmemiz için eğitime çok önem verilmesi gerekir. Yani Türkiye'nin çok iyi yetişmiş, elemanlara ihtiyacı var. Biz ancak yetişmiş elemanlarla dünyaya ayak uydurabiliriz. Bu nedenle bağışı eğitim konusunda yapmak istedim" dedi.

Bağışı doğduğu topraklara yaparak vefa borcunu ödediğini belirten Çetin şunları söyledi:

"Bunu doğduğum topraklarda yapmak en büyük arzumdu. En büyük dileğim bu okulun eğitime açılması ve eğitim gören çocukların bir yerlere gelmeleri. Ben Bayramlı'dan sonra Kabataş Lisesi'nde okudum. Üniversiteyi Almanya'da bitirdim. Yüksek elektrik mühendisi olarak çalıştım ve emekli oldum. Bekarım ve İstanbul'da ikamet ediyorum. Okulun yapılacak olması beni çok mutlu ediyor. Şu anda çok huzurluyum, heralde bu gece en rahat uyuduğum gece olacak. "

Tev aracılığıyla Orhan Çetin'in bağışladığı 900 bin lira ile yapılacak olan okulun temelleri atıldı ve inşaat geçen hafta başladı. Uzunköprü Kaymakamlığı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yaptırdığı 16 derslikli Uzunköprü Anadolu Lisesi önümüzdeki eğitim yılında hizmete açılacak.

 

 

(Doğan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali